Skab årets it-look med By Malene Birger

Flere nye skønhedstrends har ladet sig inspirere af 70’ernes dekadence og 80’ernes råhed, hvilket blev forenet på skønneste vis i By Malene Birgers hår- og makeuplook

By Malene Birger er altid garant for et glamourøst show, og i år var ingen undtagelse. Selvom de flestes øjne formentligt hvilede på det smukke tøj, var hår og makeup bestemt også værd at bide mærke i. By Malene Birger havde nemlig taget hul på nogle af årets største makeuptrends, og vi guider dig derfor til det komplette look, som heldigvis er langt nemmere at lægge, end det ser ud til.

Psst ... Få hårlokket fra Ganni

Inspirationen

Både hår og makeup var inspireret af smukke Michelle Pfeiffer og særligt hendes rolle i filmen Scarface fra 1983, hvor hendes look byggede bro mellem slut 70’erne og start 80’erne. 70’erne handlede nemlig om glamour og dekadence, hvor både hår, makeup og tøj så dyrt og lækkert ud, mens 80’erne bød på en mere rå og nedtonet stil.

Blandingen af det nedtonede og det glamourøse udtryk var derfor hovedinspirationen for By Malene Birgers hår- og skønhedslook

Håret:

Det var L’Oréal Professionnel og Cim Mahony og hans team, som stod for håret. De havde skabt tre forskellige look, der bestod af langt skødesløst naturligt hår, en kort page med fylde og tekstur og en helt stram og glamourøs hestehale.

Sådan skaber du det skødesløse hår:

Til det løse, lækre hår var nøgleproduktet en spray ved navn Pli shaper, som giver kontrol over håret, uden at man kan mærke eller se, at der er produkt i håret. Håret blev føntørret og redt igennem med fingrene for at skabe bevægelse.

Efterfølgende fik modellerne sat et papir med hårklips bagpå håret, for at flade det lidt ind, så det ikke var for meget volumen ved toppen af håret. Når papiret og klipsene blev fjernet igen, var håret blevet fladet lidt ned, men havde stadig en flot tekstur i længderne. Det er i øvrigt et råd, man sagtens kan kopiere derhjemme.

Sådan skaber du den stramme hestehale:

Håret blev føntørret tilbage om og om igen. Dernæst blev Infinium pure-hårlak fra L’Oréal Professionnel sprayet på håret, som dernæst blev børstet og føntørret flere gange og til sidst sat i den stramme hestehale, hvor der blev lagt gele og afsluttende hårlak i toppen af håret. Infinium pure-hårlak forhandles hos udvalgte frisørsaloner

Cim Mahony og hans team havde sammen med L’Oréal Professionnel skabt tre forskellige hårlook.

© Paul Venn / L’Oréal Profesionnel Nordic

Makeuppen

Ligesom håret var makeuppen også inspireret af Michelle Pfeiffer. Sine Ginsborg, som er key makeupartist for L'Oréal, stod for makeuppen til By Malene Birger. Ifølge Sine er lookets styrke de intense øjne.

Sådan lægger du makeuppen:

Øjenmakeuppen bestod af sort eyeliner på øjets nederste, våde kant og masser af mascara tilsat en anelse brun øjenskygge med shimmer på selve øjenlåget. Øjenmakeuppen blev afsluttet med et lag fedtet balm på øjenlåget, som blev duppet på med fingrene for at gøre looket mere nutidigt og uhøjtideligt.

“Jeg valgte at fedte hele låget til med læbepomade, så det ikke blev for klassisk og voksent – det gør, at det samlede udtryk virker lidt ufærdigt og nonchalant,” forklarer Sine Ginsborg.

Til de intense øjne fulgte et par røde læber, og dermed tog By Malene Birger hul på en af 2017’s største skønhedstrends med fokus på både øjne og læber. For at looket ikke skulle blive for overvældende blev den røde læbestift, Color riche i perfect red fra L'Oréal Paris duppet på med fingrene for at skabe en udtonet læbekant.

Det giver både et mere underspillet look og er samtidigt en del lettere at lægge end et par perfekt optegnede læber. Synes du, at det bliver for meget med de røde læber, kan du nøjes med at lægge en fedtet læbepomade på læberne, hvilket også sås på nogle af modellerne til By Malene Birger.

Sine Ginsborg og L'Oréal Paris stod for den smukke makeup.

© Mikkel Tjellesen for L’Oréal Paris

Neglene

Neglene bestod af flotte, røde og meget lakkede negle, som blev skabt ved først at lægge Essies neglelak i farven russian roulette. Derefter blev der lagt flere lag med den gennemsigtige overlak Gelsetter, som gav neglene en ekstra lakket effekt.

De smukke negle var skabt med Essies flotte neglelakker

De smukke negle var skabt med Essies flotte neglelakker.

© Mikkel Tjellesen for L’Oréal Paris