Stockholm modeuge dag 1

Costumes webredaktør har taget turen til Stockholm for at se de fine, svenske modehows

© Costume
1 / 24

Da vi ankom til hotellet, lå alle invitationerne klar på værelset. Til Stockholm modeuge er alle shows ret tæt på hinanden, så det er enormt overskueligt.

© Kristian Löveborg
2 / 24

Dagens første show var The Local Firm. Da vi havde sat os til rette i den store sal på hotellet startede den høje bas og to dansere kom frem - herefter indtog modellerne catwalken. Kollektionen var holdt i sort, hvide, grå og blå nuancer og havde et sporty præg med lag-på-lag looks.

© Costume
3 / 24

I loftet i den store sal hænger kæmpe lysekroner, der er med til at skabe en fantastisk stemning i rummet.

© Kristian Löveborg
4 / 24

Dagens andet show var finske Marimekko, der sidste år afholdte show i New York og år i Stockholm. Kollektionen bestod af smukke farver og prints, der forlængede forårsfølelsen ind i AW13 kollektionen, som vi så. Vi var især vilde med de matchende sæt.

© Costume
5 / 24

Som man kan se på Marimekkos finale, var kollektionen farvestrålende og alsidig. Blomster mødte mere grafiske prints og farver fandt ro i de sorte og hvide elementer.

Alle prints er lavet efter håndtegninger og til hver kollektion bruger de ca 50% nye prints og 50% fra arkiverne.

© Costume
6 / 24

Efter showet gik vi backstage og her ses den skærm, som filmer catwalken, så modellerne blandt andet kan times korrekt, når de sendes ud.

© Costume
7 / 24

Et overblik over Marimekkos indgange til showet. Der er nok at holde styr på.

© Costume
8 / 24

Efter showet mødte vi Marimekkos designer Noora Niinikoski. Vi spurgte ind til, hvor hun fandt sin inspiration til kollektionen og Noora fortalte os, at kollektionen skal ses som et mix af 1920'ernes art deco og følelsen af det sene efterår.

© Kristian Löveborg
9 / 24

Efterfølgende var det tid til Honkydory, der havde hyret live musik af Kim Cesarion. Bandet havde taget plads midt på catwalken og modellerne gik udenom dem for at komme ned ad catwalken.

Kollektionen var præget af rock 'n' roll og western. Der var rå læderbukser, frynser, ruskind og feminine toppe. Farverne var nedtonet i sort, hvid, grå og creme samt bordeaux.

© Costume
10 / 24

For anden af catwalken var der i pressen kamp om at få det bedste billede.

© Costume
11 / 24

Også her var vi backstage og fik kigget nærmere på den fine kollektion. På billedet ses en oversigt over nogle af showets indgange.

© Costume
12 / 24

Kim Cesarion giver showet en unik musikalsk oplevelse.

© Costume
13 / 24

Designerne bag Honkydory blev bagefter hyldet med et stort bifald og de gav selv en hyldest til bandet.

© Costume
14 / 24

Costumes webredaktør Trine i jakke fra H&M, top fra Cos, bukser fra Designers Remix, Sko fra Acne og taske fra Mulberry.

© Kristian Löveborg
15 / 24

Til showet fra Back bevægede vi os over i nogle mindre og mere rå lokaler. Vi kom i sidste øjeblik og måtte stå for enden af catwalken, hvor modellerne kommer ind. Kort tid efter, at vi havde stillet os til rette, blev vi overrasket af høje råb fra et kor af mænd, der var placeret i siden af catwalken. De fortsatte deres faste rytme af mandige røster under hele showet og blev akkompagneret af elektroniske toner fra de store højtalere.

Modellerne svævede langsomt henover catwalken og Ann-Sofie Back havde klædt dem i hendes fortolkning af workwear. Det tunge kanvasstof blandede sig med pailletter og de lyse farver indtog rummet.

© Costume
16 / 24

Selve catwalken bar også præg af workwear-temaet.

© Kristian Löveborg
17 / 24

Styleins kollektion bestod af feminine silhuetter omkring skønne farver sammensat i color blocking, fine prints og blonde. Vi var især vilde med sæt nummer tre herover med vesten og nederdel.

© Costume
18 / 24

Designeren fra Stylin tager imod et fortjent bifald.

© Costume
19 / 24

I nogle mindre lokaler et stykke væk fra modeugens centrum fik vi en mindre præsentation af Minimarkets AW13 kollektion. Har var prints inspireret af trafiklys og fjernsynsstøj. En opdatering af nogle af deres mest populære sko. Et jakkesæt med glimmertråd og shorts til. Kollektionen var mere enkel end hidtil og utrolig brugbar.

© Costume
20 / 24

Fint sæt fra Minimarket.

© Kristian Löveborg
21 / 24

Carin Wester var aftenens andensidste show og vi satte os spændte ned for at se kollektionen - vi blev bestemt ikke skuffet. Kollektionen fik stor ros og der var brugt lang tid på at lave et cool print med rævehaler i forskellige farver. Dette blev mikset med simple items, det skræddersyede snit, cool bomberjakker og pels.

© Costume
22 / 24

Carin Westers fine finale.

© Costume
23 / 24

Backstage fik vi et fint billede af det omtalte print.

© Costume
24 / 24

Vi spurgte Carin Wester, hvad tankerne bag kollektionen O Blue var og hun fortalte os, at det var en hyldest til farve (blå) og indkapslede en warrior girl, der på en gang var rå, feminin og flirtende.

Mere om Modeuge? Få Costumes nyhedsbrev