Tæt på Saks Potts

Costume.dk var med backstage, inden designerduoen skulle vise deres første kollektion til CPHFW. Se billederne og læs interviewet her

© Victor Jones
1 / 12

DET ER JERES FØRSTE SHOW TIL CPHFW – HVORDAN HAR I DET I MAVERNE HER LIGE OP TIL? “Vi er selvfølgelig utroligt spændte begge to. Vi er stadig meget nye i gamet, men vi har alligevel lært meget fra de foregående sæsoner, og har fra tidligt i processen været rigtig gode til at planlægge os ud af det meste stress. Nu glæder vi os bare helt vildt meget til at vise vores show til verden.”

© Victor Jones
2 / 12

HVORFOR HAR I VALGT AT HOLDE SHOW UNDER CPHFW? “Vi har gjort meget ud af ikke at lave et helt traditionelt show med en aflang catwalk, hvor pigerne går frem og tilbage, og hvor man ligesom får, hvad man forventer.

Ydermere er det utraditionelt at holde et pelsshow under en spring/summer-modeuge. Vi synes, det er spændende at vende rundt på de konventionelle tanker om brugen af pels. Vi synes netop, at pels er noget, der skal bruges hele året rundt og ikke kun være bundet til vinterhalvåret.”

© Victor Jones
3 / 12

HVAD GLÆDER I JER MEST TIL? “Vi glæder os sindssygt meget til at vise kollektionen i de omgivelser, den var tænkt i, vise hvad vi bliver inspireret af og inddrage folk i pels. Vi har som sagt aldrig prøvet at holde et show før, så det bliver sikkert helt surrealistisk, fordi det netop er noget vi har drømt om, siden vi gik ture sammen i børnehaven.”

© Victor Jones
4 / 12

HVAD VISER I PÅ CATWALKEN DENNE SÆSON? “Uden at røbe for meget, kommer man til at se en masse seje farver, en masse smuk pels og nogle helt nye styles. Denne sæson har vi udvidet vores kollektion og skabt langt flere styles. Hver og en helt speciel.”

© Victor Jones
5 / 12

HVOR HAR I FUNDET INSPIRATION TIL KOLLEKTIONEN FRA? “Inspirationen til vores kollektioner kommer for det meste fra smukke kunstværker eller vilde installationer. Denne gang er ingen undtagelse. Vi har kombineret det med naturen og har synes, at græs har været rigtig fedt. Natur og haver på en helt stringent og menneskeskabt måde er vi blevet meget inspireret af og har set meget på.”

© Victor Jones
6 / 12

HVAD ER JERES FAVORITPIECES FRA KOLLEKTIONEN? “Det er svært at sige, fordi alle vores styles er så forskellige. Men vi har nogle rigtig fine styles, som vi har udviklet i samarbejde med Kopenhagen Fur, hvor vi har brugt pels som små detaljer på jakker i lækre tekstiler. Det er nyt for os, så dem er vi rigtig glade for.”

7 / 12

HVOR ER SAKS POTTS PÅ VEJ HEN? “Saks Potts er stille og roligt på vej hen et sted, hvor vores identitet bliver skarpere. Vi startede med kun at lave én style i forskellige farver. Nu har vi skabt kollektioner, som indebærer mange forskellige styles med samme røde tråd.”

© Victor Jones
8 / 12

HVOR ER SAKS POTTS OM 5 ÅR? “Denne sæson bliver vi eksponeret langt mere internationalt. Vi håber, at vi om fem år, kan se vores designs på seje piger mange flere steder i verden. Vi tager et skridt ad gangen og følger vores intuition, men én ting er sikkert, og det er, at rejsen først lige er begyndt.”

© Victor Jones
9 / 12
© Victor Jones
10 / 12
© Victor Jones
11 / 12
© Victor Jones
12 / 12

Se dagbøger og streetstyle fra modeugen på Costume.dk/modeuge.

Mere om Modeuge? Få Costumes nyhedsbrev