Uventet beklædningsdel gør comeback under Københavns modeuge

Trenden vil nok dele vandene, men det stoppede ikke det overraskende items popularitet under modeugen.

Den københavnske modeuge er netop løbet af stablen, og selvom corona-epidemien også satte sit præg på denne uge, var der som altid meget inspiration at hente, når det gælder kommende tendenser. Det sås både i gadebilledet på modeugens mange gæster, og på catwalken, hvor designerne gav deres bud på næste sommers største tendenser.

På de forskellige catwalk sås for eksempel en del grøn, sølv og dernæst en meget uventet beklædningsdel, hvis popularitet ser ud til at tage fart lige nu. Her er tale om en mikrotendens, bogstaveligt talt, da tendensen omhandler klædeskabets absolut mindste beklædningsdel: g-strengen.

G-strengen huserer igen

I 00’erne var g-strengen utroligt populær, da den ikke bare fungerede som undertøj, men oftest var en accessory i sig selv. Dengang skulle den lille g-streng titte frem fra de utroligt lavtaljlede bukser eller nederdele. Dernæst blev g-strengen i 10'erne igen gemt væk under de højtaljede bukser, og man havde næsten glemt tiden, hvor g-strengen var hevet så højt op på hoften, at det grænsede til en selvforskyldt olfert.

Men står det til både den internationale modescene og nu også danske modeugegæster og designere, skal g-strengen atter frem. Det minimale undertøj var en populær genganger i gadebilledet og på catwalken, hvor man enten havde valgt at sætte den meget højt på hoften eller modsat at tage enormt lavtaljede bukser på, så g-strengen på denne måde kunne komme til syne.

Denne trend er formentligt ikke for alle, men at dømme ud fra sommerens modeuge, er g-strengen kommet for at blive i en rum tid. Har du mod på det, kan du hive g-strengen et par millimeter op over tøjets kant og dermed lade den indgå i dit outfit, på samme måde som bh’en længe har været en selvstændig beklædningsdel og ikke blot har fungeret som en praktisk foranstaltning gemt væk under tøjet.