© Costume 165

Mød Nina Agdal – modellen alle taler om

Smukke Nina Agdal har godt gang i sin modelkarriere, og så mestrer hun de sociale medier til perfektion

I en alder af 24 år har hun allerede taget modeverden med storm, og så deler hun sit liv på de sociale medier, hvor selfies bliver udøvet til perfektion.

Læs med her om Nina Agdals modelkarriere, og hvordan hun bruger de sociale medier som et middel til succes.

Fra Hillerød til New York

Nina Agdal gik ned ad gågaden. Hillerød er hendes hjemby, og det var på den strækning i byen, at hun blev opdaget. Agenter fra modelbureauet Elite Copenhagen var ude for at spejde efter nye, lovende håb, og da de stoppede 14-årige Nina Agdal, havde de fundet et. Det er snart ti år siden den gågadetur. Og i dag har mange flere opdaget den danske model. Hun har over en million følgere på Instagram, hun er en af de mest eftertragtede undertøjsmodeller og er blevet fotograferet til nogle af verdens største magasiner – blandt andet Vogue.

Hillerød er siden blevet skiftet ud med USA. Hun har boet i New York siden 2010, og i dag har hun også en lejlighed i Miami. USA har et mere kommercielt marked for modeller, fortæller hun. Og alt i USA er bare større. Et af Nina Agdals første, store øjeblikke var netop med en amerikansk gigant. Sports Illustrated. I 2012 ville sportsmagasinet have den danske model til casting. Der var dog et enkelt problem: Nina Agdal havde en øjeninfektion. Så hun regnede slet ikke med at få jobbet. Resten af Nina Agdal må dog have været rimeligt overbevisende, for hun kom med i magasinets berømte Swimsuit Issue og blev endda kåret som nummerets Rookie of the Year. Det overraskede hende.

Nina Agdal i jakkesæt fra Gucci af Alessandro Michele
© Costume 165

Karriere-boost

Nina Agdal vidste ikke rigtig, hvad det betød på det tidspunkt, eller hvad det ville gøre for karrieren. Men blåstemplingen blev straks bemærket i branchen. Sports Illustrated er hypet, så medierne begyndte at skrive om Agdal, og hun kom foran i modelkøen til lingeri- og bikinijobs. To år senere var hun tilbage i magasinet igen – denne gang på forsiden sammen med kollegaerne Lily Aldridge og Chrissy Teigen. Tre kvinder med velformede bagdele i turkise bølger – den forside krævede ikke megen overtalelse at købe. Sports Illustrated kan vælge mellem tusindvis af kvinder, men de ville have mere af Nina Agdal. Og den effekt har hun: Man vil se et foto til.

© Costume 165

Nina & Instagram

Hvordan bruger du sociale medier i dit arbejde?* "Som model er de sociale medier meget vigtige i forhold til dit image og dine jobmuligheder. Jeg lægger billeder fra mit privatliv op, så mine følgere føler, at de er lidt tættere på mig. Og modelbilleder og kampagner for at promovere mit arbejde. Det er en måde at skabe dit image på."

Hvor vigtige er sociale medier for din karriere? "Hvis jeg poster det forkerte billede, kan jeg miste kunder. På samme måde kan jeg blive booket til et job, hvis jeg poster et billede med det rigtige look. De sociale medier spiller en kæmpe rolle."

Hvordan har du fået så mange følgere på Instagram? "Jeg tror helt sikkert, at det er fordi, min Instagram-profil er meget personlig. Jeg har humor, og det tror jeg, at mange af mine følgere sætter pris på. De ser mig ikke kun, når jeg har fået lagt makeup og sat håret, men også når jeg bare er mig."

Artiklen blev bragt første gang i Costume nummer 165

© Costume 165