© New Balance

New Balance fejrer den grå farve med seje sneakers til sommergarderoben

Er du fan af New Balances ikoniske grå sneakers, der går til alt fra jeans til lange kjoler? Så vil du elske de nye styles, brandet har skabt i anledning af Grey Day 2022.

Sommeren er den perfekte årstid til sneakers – og er der en ting, der er sikkert, er det, at gadebilledet igen i år vil vrimle med New Balance-silhuetter i alverdens afskygninger.

Siden 80’erne, hvor skobrandet skabte signaturmodellerne 990 og 574, har de fået ikonstatus i sneakers-verdenen. Ikke mindst herhjemme, hvor de cool, men casual designs bæres af både unge og ældre og bruges til alt fra træning til partyoutfittet.

D. 21. maj er New Balance igen klar med nye tilføjelser til sortimentet: Tre cool styles, der er det helt rigtige miks af funktion og mode, og som naturligvis er skabt med udgangspunkt i den legendariske grå farvepalet, som er blevet brandets varetegn.

Pssst … Se også med i bunden af artiklen, hvor Caroline og Frederik Bille Brahe fortæller, hvorfor New Balance har været en fast del af deres garderober i mange år.

Old school møder fremtiden

De tre nye styles er en del af Grey Day-kollektionen, som New Balance hvert år lancerer i forbindelse med den såkaldte ‘Grey Day’. En mærkedag skabt som hyldest til brandets klassikere – og som også altid byder på lancering af nye sneakers-favoritter.

I år består kollektionen af modellerne 57/40, XC-72 og 327, der alle trækker tydelige tråde til velkendte New Balance-designs, men samtidig også er helt deres egne.

Med sine konceptuelle detaljer og elegante, smalle design er 57/40 brandets bud på en retrofuturistisk update af den klassiske 574. XC-72 har en smuk farvekombination af både lyse- og mørkegrå nuancer og en markant sål i det chunky look, som i øjeblikket ses på alt fra støvler til sandaler. Sidst, men bestemt ikke mindst, er der den 70’er-inspirerede 327, der har et touch af old school, men samtidig er tilpas tidløs til, at den kan bruges til det meste i din garderobe – både nu og de næste mange år frem.

2022 er desuden det første år, hvor Grey Day-kollektionen er skabt efter New Balances ‘Green Leaf Standard’. Det betyder, at mindst 50 procent af materialerne brugt på den øverste del af skoene er enten genanvendte eller økologiske.

Du kan få fingrene i den nye Grey Day-kollektion på newbalance.com fra 21. maj.

Caroline og Frederik Bille Brahe om New Balance

Hvad er jeres forhold til New Balance? Er brandet nyt i jeres garderober?
“New Balance har været en del af vores hverdagsuniform lige så længe, vi kan huske, og har fulgt os i alt fra hverdagen herhjemme til vores rejser og i arbejdsrelaterede situationer. Brandet er klart en favorit go-to for os, og vi bliver ved med at vende tilbage til dem, fordi de har det klassiske look, som vi kan lide.”

Hvad er det, der gør lige præcis New Balance-brandet så attraktivt?
“Skoene er utrolig komfortable. Man kan gå i dem dag ud og dag ind, og så passer de til alle occasions. De har reddet mange tøjkriser, og man går sjældent galt i byen med en af deres klassiske sneakers. Derudover er de lavet til alle; børn, unge, gamle, og de er smarte og gode at gå i. Hvad mere har man brug for?”

Er der en bestemt model, I sværger til?
“JA! Yndlingsmodellerne har alle dage været 990 og 991 - både til os og til børnene. De er bare smarte og har de bedste farvekombinationer sæson efter sæson. De vil altid være en del af vores garderobe.”

Hvordan passer skoene til jeres stil og hverdag?
“Jamen, New Balance passer perfekt ind i vores liv, og vi bruger dem alle sammen hver dag og til alle lejligheder – om det er på legepladsen, i børnehaven, på arbejde, til drinks med vennerne og endda til fest. Vi har ofte aftaler eller møder forskellige steder rundt omkring i byen og er sjældent det samme sted en hel dag, så det er perfekt med en praktisk sko, der altid ser cool ud.”

Jeres bud på det perfekte outfit med New Balance?
“Man kan have New Balance på til alt, hvilket er endnu en grund til, at det er et af vores yndlingsbrands. De er perfekte til hverdagsoutfits, men også gode til at dresse en fin kjole lidt ned på en cool måde. Skoene er altid vores go-to, hvis vi ikke helt ved, hvad vi skal have på, men skal hurtigt ud af døren og have outfittet til at spille.”