Sådan plejer du din dunjakke
© Envii

Sådan sørger du for, at din dunjakke holder sig pæn

Sæsonens populære dunjakke skal behandles ganske særligt, hvis dens levetid skal være lang. Se, hvordan du bedst passer på din jakke

Dunjakken er en af sæsonens mest komfortable trends, men du skal sørge for at passe godt på din jakke, hvis den skal holde sig pæn, fyldig og varm.

Herunder får du et overblik over tre væsentlige ting, du skal være opmærksom på.

1. Vask

Fordelen ved at vaske din dunjakke er ikke kun, at den bliver ren; Det får også dunene til at puffe op og optage mere luft, hvilket gør jakken varmere.

Tip:

Din dunjakke skal vaskes på et lunkent program med en blid cyklus. Stop eventuelt maskinen midt i vasken, og lad jakken trække i omkring en time. På den måde suger dunene mere vand til sig, og når den efterfølgende tørrer, vil den fremstå fyldigere, fordi dunene er blevet fyldt med luft dér, hvor der før var vand.

Når du vasker din dunjakke, bør den altid lynes helt op både foran og på lommerne. Så undgår du nemlig, at din jakke bliver ridset under vasken.

Efter vask skal dunjakken tages direkte ud af vaskemaskinen, så den ikke mister sin form. Og du må ikke klemme vandet ud af jakken, medmindre den ligger helt fladt, ellers risikerer du at ødelægge dunene.

2. Tørring

Fordelen ved at tørre din dunjakke i tørretumbleren er, at dunene i jakken fordeler sig bedre og dermed ikke lægger sig i klumper. Det betyder igen, at jakken på sigt vil varme mere og se pænere ud.

Tip:

Dunjakker bør altid få en tur i tørretumbleren efter vask. Vælg en lang cyklus på medium temperatur, og smid gerne et par tennisbolde med i tørringen. Det resulterer nemlig i, at fyldet fordeler sig jævnt igen efter vasken.

Du må først tage dunjakken ud af tørretumbleren, når den er helt tør, ellers risikerer du at faconen ændrer sig.

3. Opbevaring

Din dunjakke bør altid rengøres før opbevaring, og den bør aldrig foldes sammen, da det vil få dunene til at klumpe sig sammen.

Tip:

Hæng din tørre dunjakke udendørs, og lad den trække luft til sig, inden den skal opbevares. Har din dunjakke letvægtsdun, bør der pakkes papir omkring den, da det vil beskytte den mod støv og lys.