© Anna Stokland

Sådan holder du dit hvide tøj hvidt

Få her 3 gode råd til, hvordan du holder misfarvningen på afstand og forlænger dit hvide tøjs levetid

Der er intet som en hvid t-shirt eller en hvid skjorte ikke kan redde, når du står midt i en tøjkrise. Og er der noget, der slår kegler, er det et helt hvidt outfit. Tænk fx på Sarah Jessica Parker i sit hvide suit i åbningsscenen til Sex And The City 2 – perfektion!

Men som de fleste ved, kræver hvidt tøj lidt mere opmærksomhed og pleje end andre farver, hvis man bevare den kridhvide nuance gennem længere tid og undgå misfarvning. Læs med her, hvor vi, sammen med Electrolux PerfectCare, guider dig til den perfekte vaskerutine til dit hvide tøj.

Inden vask

© Victor Jones

Hvis du har et hvidt item på, og skulle være så uheldig at spilde på det i løbet af dagen, skal du sørge for at skylle pletten med det samme, så den ikke sætter sig i de lyse fibre.

For at være helt sikker på at kunne få pletten væk i vask, kan du med fordel lave en blanding på 2 tsk bagepulver og 2-3 tsk vand, som gnides på pletten fra vrangen af trøjen. Lad det trække i en halv til en hel time og vask det herefter i lunkent vand tilsat 1-2 dl. eddike.

Under vask

Det er generelt en god idé at lade dit hvide tøj ligge i blød i lidt bagepulver og vand, inden du vasker det. På den måde bliver de beskadiget og beskidte fibre blødgjort, som gør det nemmere for dem at skille sig af med snavs.

Når dit hvide tøj skal i maskinen, er det vigtigt, at du ikke vasker det ved for høj en temperatur og ved et skånsomt program, som du bl.a. finder på Electrolux PerfectCare vaskemaskinerne. Vil du alligevel være sikker, så tilsæt evt. 1 dl. klorin til vasken – det bleger. Gør endelig ikke dette for tit, da det er en hård omgang for dit tøj!

Du må heller ikke vaske dit hvide tøj for meget. Vandet i Danmark er nemlig meget kalkholdigt, hvilket betyder, at dine hvide items kan risikere at blive matte og grålige, hvis du vasker dem alt for tit.

Efter vask

© Anna Stokland

Når du endelig har vasket dit hvide tøj, kan du stadig nå at gøre det mere hvidt. Uden for findes nemlig den mest naturlige afblegning, solen. Hæng dit hvide tøj til tørre i solen, hvis ultraviolette lys bleger tøjet helt naturligt.

Har du lidt mere travlt og derfor vil tørretumble dit tøj, er det en god idé med et program, som kan tørre ved lav varme. Electrolux PerfectCare tørretumblere har programmer, der tørrer dit tøj med den halve temperatur af almindelige tørretumblere, så tøjet ikke udsættes for unødig varme og kvaliteten derfor bevares længere.