Pandehår | Sådan klipper du selv dit pandehår
© Vogue Japan

Sådan klipper du selv dit pandehår

Overvejer du at få pandehår? Her guider vi dig igennem, hvordan du skånsomt selv klipper håret til perfektion

Flere af de mest mindeværdige og ikoniske frisurer indebærer pandehår. Pandehår er dog en forpligtelse, og der er meget, du skal vide, før du bestemmer dig for klippe pandehåret kortere.

Hvis du finder ud af, at pandehår er perfekt til lige netop din ansigtform, kan du selv give dig i kast med at klippe det, og vi giver dig en guide til hvordan lige her.

1.

Vask dit hår, tør det, og red det i en skilning, du plejer at have.

2.

Tag en lille tot hår mellem dine fingre, og hold fingrene, som du gerne vil have, dit pandehår skal klippes: vandret, hvis håret skal klippes lige, og skråt, hvis pandehåret skal klippes sådan.

3.

Brug en neglesaks til at klippe håret. Da den er mindre, giver den dig mere kontrol over klipningen.

4.

Pas på med at klippe pandehåret helt vandret, hvilket hurtigt kan få det til at se meget skarpt ud. Brug hellere saksen til at 'skære' håret, så linjen på den måde ser blødere ud.

5.

Klip meget lidt af gangen – det er bedre at tage det stille og roligt i et langsomt tempo end at komme til at klippe for meget af for hurtigt.

6.

Det er en fordel at starte med at klippe fra midten og forsigtigt udad, indtil du når midten af dit højre øjenbryn. Stop her, og gentag på venstre side.

Undgå helst (eller pas i hvert fald på) med at klippe meget længere ud end til midten af øjenbrynet. Mange af os har nemlig pandehvirvler lige dér, og det kan derfor gå helt galt, hvis du støder ind i sådan en.

Hvis du alligevel synes, at dette virker lidt for udfordrende for dig, kan du gå til en af Danmarks bedste frisører, som helt sikkert klarer klipningen til perfektion.