© Anna Stokland

Sådan passer du bedst på dine uld items

Uld er et fantastisk materiale, der med den rette pleje kan holde et liv

Med efteråret og det køligere vejr lige om hjørnet er det ved at være tid til at hive din favorit uldtrøje frem fra gemmerne. Det lækre materiale er en evergreen i garderoben og vil altid være på listen over must haves.

Uld er nemlig enormt slidstærkt og kan holde i rigtig mange år med den rette pleje. Men hvordan plejer du dem bedst muligt? Her guider vi sammen med Electrolux PerfectCare til den ultimative plejerutine til dine uld items, så de bibeholder deres kvalitet og får maksimal levetid.

Inden vask

© Anna Stokland

Du kender sikkert det der med, at der sidder små fnug og hår i din uldtrøje. Det overfladiske skidt kan med tiden blive til større pletter eller plamager. Anvend derfor en blød tekstilbørste som du børster trøjen af med i nedadgående bevægelser.

Inden du smider din uldtrøje i vaskemaskinen, så vurdér om den overhovedet behøver en vask. Uld er nemlig selvrensende langt hen ad vejen, og fibrene kan tage skade af for meget vand for tit. Vask den derfor kun, hvis det er absolut nødvendigt.

Under vask

Hvis din uldtrøje ikke er beskidt, men bare trænger til en opfriskning, kan du lægge den fladt på et håndklæde i en time – det vil absorbere uønskede lugte. Vil du have et grundigere resultat, har Electrolux PerfectCare vaskemaskineret indbygget rensningsprogram. SteamCare renser tøjet uden kemikalier, mens det frisker dit tøj op, så du undgår unødvendig vask.

Trænger dit uld item alligevel til en vask, bør du bruge en vaskemaskine, med et særligt program til uld. PerfectCare tilpasser uld-programmet automatisk til dit vasketøj, så temperatur og vandmængde er afmålt præcist efter materialet. Det sikrer, at hver en fiber i ulden nås og beskyttes, så det holdes frisk, blødt og føles som nyt endnu længere.

Efter Vask

© Anna Stoland

Når du har vasket din uldtrøje, er det vigtigt, at du opbevarer den korrekt alt efter, hvordan den er lavet. Er det en strikket uldtrøje, bør den foldes og opbevares på hylder. Er det derimod en vævet uldtrøje, har den bedst af at komme op og hænge på foret frakkebøjler, så den holder formen.

Skal din uldtrøje glattes ud, har PerfectCares tørretumblere et helt særligt damp-program. SteamCare udglatter tøjet og absorberer lugt på bare 15 minutter, uden at skade dine sarte items. Det kan i visse tilfælde også erstatte vasken, så du skåner din uldtrøje for unødig vask.