krympet tøj
© Anna Stokland

Sådan redder du krympet tøj

Er du kommet til at vaske din trøje ved for høj temperatur? Dette geniale trick får dit krympede tøj tilbage til original-størrelsen

16. august 2018 af Josefine Klint

Er du kommet til at vaske din trøje ved for høj temperatur, eller kunne den ikke tåle tørretumbleren? 

Fortvivl ej! Prøv denne enkle metode, der får tøjet tilbage til dets oprindelige størrelse.

Sådan redder du krympet tøj

Det skal du bruge: En spand med lunkent vand, babyshampoo og to store håndklæder. 

1. Fyld spanden med lunkent vand, og tilføj hvad der svarer til to spiseskefulde babyshampoo. Læg tøjet i blød, og arbejd shampooen godt ind i stoffet. Det får fibrene til at løsne sig og blive medgørlige, når du senere skal strække dem.

2. Tag tøjet op af vandet, efter det er vasket godt igennem. Klem så meget vand ud som muligt, men uden at vride tøjet. Det er vigtigt, at du ikke skyller sæben ud med rent vand efterfølgende.

3. Læg et af håndklæderne ud, og placér tøjet udstrakt ovenpå. Nu skal du bruge håndklædet til at presse så meget vand som muligt ud af tøjet. Rul håndklædet over tøjet, og pres det, så væsken trykkes ud. Når trøjen er fugtig, men ikke gennemblød, kan du fortsætte til næste step.

4. Tag det tørre håndklæde, og læg tøjet ovenpå. Hiv forsigtig i tøjet indtil det har fået sin originale form og størrelse tilbage. Lad herefter tøjet lufttørre på håndklædet.

Når tøjet er helt tørt, kan du atter gå med det. Men vær forsigtig med tørretumbleren i fremtiden, da det vil blive sværere at redde tøjet igen, når det først er krympet en gang.

 

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF

Måske er du interesseret i ...

Gør som 24.000 andre

Seneste