Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tøj reparation © Anna Stokland

Sådan reparerer du huller i dit tøj

Et lille hul behøver ikke at være enden for din favorittrøje. Med denne enkle metode kan du reparere tøjet, helt uden brug af nål og tråd

Et lille hul i tøjet kan ødelægge de flestes humør, specielt hvis det går ud over dit yndlingstøj. De små huller kommer typisk i T-shirts, trøjer og andet tøj i bomuld, der bruges hyppigt – også selvom du passer godt på det.

Men de små huller behøver ikke betyde enden for tøjet, så længe du kender denne smarte form for reparation. Metoden kræver hverken fingersnilde, nål og tråd eller dyre remedier. Alt, du skal bruge for at reparere dit tøj er et strygejern, et specielt stof ved navn vlieseline, en ren og ensfarvet klud, samt en lille sprayflaske med vand.

Tøj reparation © Tip Herp

Før og efter reparationen af huller i tøjet.

Sådan reparerer du huller i tøjet

Start med at vende tøjet på vrangen, og stryg området omkring hullet helt fri for rynker. Når stoffet er kølet lidt ned, trykkes de løse snore sammen, så hullet lukkes lidt til.

Klip et lille stykke vlieseline, der kan dække hullet. Vlieseline er et indlægsstof, der har lim på den ene side, som aktiveres ved varmebehandling. Det er vigtigt, at du lægger vlieselinen med den rette side nedad, for ellers klistrer det ikke hullet sammen.

Sprøjt lidt vand på området, så trøjen bliver fugtig. Placér herefter den rene klud ovenpå for at beskytte tøjet. Indstil strygejernet på uldfunktionen, og sæt det ovenpå hullet. Lad strygejernet stå i cirka ti sekunder, så området bliver varmet godt op, men uden at du rykker rundt på delene. Tjek efter, at vlieselinen er smeltet fast på trøjen. Hvis det ikke føles fast, og bevæger sig ved berøring, skal du gentage processen med strygejernet.

Vend trøjen om, så den vender retsiden ud. Saml hullet med dine fingre, og stryg forsigtigt over igen. Så vil hullet være samlet, næsten uden spor af, at det nogensinde har eksisteret.

I videoen nedenfor kan du se en demonstration af, hvordan du reparerer huller i dit tøj.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF

Mere om Mode? Få Costumes nyhedsbrev