Sådan skaber du en personlig stil

Har du også tendens til at følge med flokken, når det kommer til mode? Få gode råd til, hvordan du skaber et unikt udtryk

Den personlige stil © Anna Stokland
1 / 5

I en individualiseret verden kan det, paradoksalt nok, være svært at få et personligt stiludtryk. Vi skaber alle tilhørsforhold til forskellige samfundsgrupper gennem vores tøjvalg, og derfor skiller vi os sjældent ud fra mængden – og det er en skam.

Der findes nogle simple ting, du kan gøre, som giver dig mulighed for at udtrykke din personlighed gennem din stil.

Scroll ned, hvor vi har samlet de bedste tips, som er nemme at gå til.

Fokus på smykker © Anna Stokland
2 / 5

Fokus på smykker

Smykker er en nem måde at forvandle hele dit look og give din stil personlighed. I stedet for at gå med de samme smykker hver dag, kan du grave nogle arvestykker frem fra gemmerne. Mon ikke du har et par store klipsøreringe liggende et sted? Og ingen siger, at du skal tage begge øreringe på – du kan lige så godt nøjes med én. Leg med dit look.

Vintage

Der er mange fordele ved at købe genbrug, hvad enten det er i en eksklusiv vintageforhandler kun med mærkevarer, eller i din lokale Røde Kors-butik. Ikke nok med, at det er bæredygtigt, så er det også en god mulighed for at finde unikke items, der tilføjer noget helt specielt til dit udtryk.

Inspiration

I dag har mange gjort deres stil til en levevej. Lad bloggere inspirere dig, og kopiér de elementer, du bedste kan lide fra forskellige inspirationskilder, og sæt dem sammen til dit eget udtryk. Instagram er et oplagt sted at starte, og du kan også med fordel undersøge, hvem de store influencers følger for at få endnu mere spændende inspiration.

Vær modig , når du klæder dig på © Anna Stokland
3 / 5

Styling

Brug din slå-om kjole som blazer, bær sokker i sandaler, sæt en pussybow-skjorte under din T-shirt, og miks mønstre på kryds og tværs. At have personlig stil handler ofte om modet til at kombinere ting på nye og uventede måder.

Glem ikke dig selv

Selvom det er sjovt at skille sig ud fra flokken, så er det altid vigtigt, at du føler dig godt tilpas i dit outfit. Lad være med at tvinge dig selv til at gå i spraglet tøj, hvis du foretrækker noget mere neutralt. Leg endelig med dit udtryk, men husk at bevare din autencitet.

Personlig stil handler om valg © Anna Stokland
4 / 5

Makeup

Består din makeuprutine af mascara og måske lidt pudder eller foundation? Hvis du tør eksperimentere mere med din makeup, kan du hurtigt skabe et mere personligt udtryk. Tænk bare på Nora fra Skam, som hurtigt blev kendt for sine knaldrøde læber og ingen øjenmakeup – mere skal der ikke til for at skille sig ud.

Hår

Danske kvinder er vilde med det naturlige look, og håret får ofte lov til at hænge fra morgenstunden, for siden at blive sat op i en hestehale eller rodet knold. Prøv noget nyt! Lav en fletning, sæt hestehalen ekstra højt, eller tilføj et flot hårspænde.

Kig på modens historie, når du vil skabe en personlig stil © Anna Stoklund
5 / 5

Uperfekt er perfekt

At have en personlig stil handler om ikke at have behov for at være som folk omkring dig. Lad være med at gå efter det samme ideal som alle andre – det perfekte er kedeligt, og du bør omfavne de ting ved dig selv, som du er lidt træt af. Det er jo netop det, der gør dig unik.

Start med det basale

Hvis du har styr på basisgarderoben, har du et glimrende fundament for at skabe en personlig stil. Investér i de “kedelige items”, som bør udgøre grundstenene i enhver garderobe, og byg din personlige stil herudfra ved at tilføje ting fra listen her – en hvid T-shirt bliver kun federe med et vintage silketørklæde i halsen og en enkelt stor statement-ørering.

Mere om Mode? Få Costumes nyhedsbrev