© Sophia Roe

Sådan styler du den hvide tanktop

Fra dagene på kontoret til sommerens begivenheder – en klassisk hvid tanktop kan let bruges til både hverdag og fest.

Blå jeans, en hvid T-shirt og en sort blazer. Det er nogle af de items, du aldrig går galt i byen med, og som du med fordel kan have i din garderobe. På listen kan du også tilføje den hvide tanktop, som er et tidløst item, der fungerer godt til mange forskellige outfits.

Tanktop-modellen, der går igen hos flere stilfulde kvinder denne sæson, er udgaven, der henter referencer fra herreundertrøjen med en tæt pasform, en karakteristisk høj halskudskæring, brede stropper og en bred syning i sømmene.

Nedenfor giver vi inspiration til, hvordan du kan style den klassiske hvide tanktop til både hverdag og til fest.

Sådan styler du din tanktop til hverdag

Med sit tætte fit kan tanktoppen – tilsat et par løse jeans eller bukser – give dig et cool hverdagslook, der takket være toppens herreinspirerede look giver dit outfit kant.

Kig til Stephanie Broek og Marianne Smyth (@smythsisters) for inspiration, der begge styler den hvide top til løse bukser og tilsætter et chunky bælte for at markere taljen. På den måde får de pæne habit-lignende bukser med vidde et mere afslappet udtryk, og du opnår et enkelt, sofistikeret og underspillet look.

Alternativt kan du gå med et klassisk, sejt og sommerligt outfit ved at style toppen til dine yndlingsjeans.

Genopliv det 90'er-inspirerede look med en simpel hvid tanktop tilsat klassiske blå jeans. Cecilie Moosgaard styler sin hvide tanktop til et par lyse denimshorts for et fint og tidløst sommeroutfit og viser, hvordan det simple look kan gøres feminint, men samtidig cool ved at tilsætte et par fine højhælede sko og ellers lade outfittet tale for sig selv.

Du kan med fordel pifte dit klassiske outfit op ved at tilsætte et par højhælede sko og en oversized blazer for et mere festligt og sofistikeret udtryk. Alternativt kan du kombinere den med et par Havaianas-klipklapper og en løs skjorte for et mere hverdagscool udtryk.

På kølige dage

På køligere dage skal du ikke holde dig tilbage for at gå med tanktoppen. Gør som enten den svenske stylist Hanna MW og style din top med en løs skjorte over for et afslappet og skødesløst look, eller gå efter et stilrent og sofistikeret udtryk som hos influenceren Sandra Heinrich Sauceda (@filis_pina) og Pernille Teisbæk, der begge bruger tanktoppen til et mere afslappet outfit, som de pifter op med blazer og højhælede sko.

Sådan styler du din tanktop til fest

Til trods for tanktoppens afslappede udtryk er den ikke et dårligt valg, når dit outfit skal piftes op til fest. Er du i tvivl om, hvorvidt du er for overdressed, kan toppen nemlig tilføre dit ellers fine outfit et mere afslappet udtryk, så du hverken behøver at vælge smykker, højhælede sko eller clutch fra.

Tag et kig på Sandra Heinrich Sauceda og Sophia Roe, der begge styler den hvide tanktop til en habit og på den måde opnår et fint og festligt udtryk. Det vil sikre dig det perfekte look til sommerfesten og er et oplagt alternativt til sommerkjolen.

Alternativt kan du kigge til Amalie Moosgaard, der kombinerer toppen med en fin silkenederdel og en blazer og på den måde gør den fine og feminine silkenederdel mere afslappet.

Er du til et mere casual, men stadig festligt look, kan du som Sandra Heinrich Sauceda tilsætte et par seje jeans med vidde, et par fine højhælede sko og dertil en cool blazer til tanktoppen.