© Hermès

Sådan styler du silketørklædet til foråret og sommeren

Bind det, knyt det, flet det, sno det. Det ikoniske Hermès-silketørklæde er en klassiker, men stylingmulighederne og udseendet på det fornyes hver sæson, hvor det franske hus lader nye designere lege med og fortælle nye historier med den bløde silke.

Historien bag Hermès-silketørklædet

Én stor, summende bazar. Sådan beskriver Bali Barret, kreativ direktør for Hermès' kvindeunivers, det franske hus' butikker. Farver, mønstre og liv møder dig, og de ansatte står altid klar til at fortælle dig historien bag tegningen på et kvadratisk Carré-tørklæde eller det abstrakte mønster på et smalt, rektangulært Twilly-tørklæde. Hermès er nemlig for mange først og fremmest karakteriseret ved sine ikoniske silketørklæder, og hvis der er noget, de emmer af, er det historiefortælling.

Det første Hermès-silketørklæde, Jeu des Omnibus et Dames Blanches, blev designet i 1937 og var inspireret af et brætspil, der fejrede indvielsen af Paris' sporvogn mellem la Madeleine og la Bastille i slutningen af det 19. århundrede. Illustrationen af brætspillende kvinder og røde, blå og gule hestetrukne vogne var rund, så for at forstå den bedst, skulle man dreje tørklædet rundt. Lige siden er der fulgt farverige historier om tigere, vilde blomster, elskende, høvdinger, heste (selvfølgelig), 1970'ernes psykedeliske flowerpower, Portugal, Sudan, Frankrig ...

"For mig er silke den bedste måde at fremhæve design og farver, fordi farverne bliver så klare og intense på det. Og så bliver silke endnu smukkere med alderen, det bliver blødere og får mere patina. Silke er et materiale med utallige muligheder. Det er legesygt, let, er indbegrebet af kunstværk. Det er tegninger, fantasi, fortællinger," siger Bali Barret.

5 måder, du kan style silketørklædet på

1. Bind det om hovedet

Bind et stort, trekantet tørklæde om din kasket eller rundt om hovedet moderne hippie-style, og lad det og dit hår flagre i vinden efter dig.

2. Giv dit outfit et farverigt pift

Lad et cashmere-tørklæde være farve-indslaget i et lyst, luksuriøst look, eller fold et stort, trekantet silketørklæde til en opsigstvækkende "krave" på din mørke, herreinspirerede blazerjakke.

3. Fra tørklæde til top

Du kan nemt trylle en top ud af to kvadratiske tørklæder. Fold et 90 centimeter stort tørklæde i en trekant, og bind det diagonalt med spidsen nedad på skulderen. Gør det samme med et andet tørklæde i samme størrelse på din anden side. Perfekt opkvikker til et par lyse jeans.

4. Om halsen

Der er mange måder at binde et tørklæde i halsen. Fold det, og bind dit tørklæde i nakken, brug den såkaldte scarf ring (ja, det findes faktisk) til at skabe et halsbånd af et smalt tørklæde, eller vikl et stort tørklæde i et smukt mønster nonchalant rundt om halsen. Et voilá.