© Anna Stokland

Sådan vælger du den rigtige Chanel-taske

Der skal mange overvejelser til, før man kan svinge drømmetasken over skulderen. Her er de bedste tips til at investere i den helt rigtige Chanel-taske

Mange kvinder drømmer om at eje en Chanel-taske, og med den snarlige åbning af Chanels første butik i Danmark, er drømmen tættere på end nogensinde før. Men med en høj prissætning og massevis af populære udgaver, kan det være en svær proces at beslutte sig for den helt rigtige taske. Skal man for eksempel gå efter den klassiske Chanel 2.55, eller en nyere udgave, der skiller sig ud fra mængden? Herunder har vi samlet de bedste råd til dig, der gør beslutningsprocessen langt lettere.

Chanel-ekspert, og kvinden bag luksussitet Fashionpile, Sarah Davis, har delt sine bedste tips til at købe en Chanel-taske med Whowhatwear, fra hvordan du laver den bedste investering, til hvordan du undgår falske varer.

Kend de klassiske tasker

En Chanel-taske er ikke kun en værdifuld accessory. Mange betragter også tasken som en investering, og det med god grund, for prisen på de ikoniske tasker er kun steget de sidste mange årtier.

Inden du beslutter dig for, hvilken Chanel-taske du ønsker dig, skal du derfor gøre op med dig selv, om du vil sælge den videre senere hen. Ifølge Sarah Davis er en god investering for eksempel Chanels Boy-tasker, der har været populære siden 2000, og ikke ser ud til at blive mindre eftertragtede foreløbig, samt de helt klassiske modeller:

“Hvis du vil være sikker på, at dine taske bliver ved med at stige i værdi, så hold dig til de klassiske. Vælg den klassiske sorte Chanel flap bag i lamme- eller kalveskind. Det vilde med Chanel er, at de bliver ved med at hæve butiksprisen på deres styles hvert til hvertandet år,” fortæller Sarah Davis, og fortsætter:

“For at være ærlig, så hvis du passer godt på enhver Chanel-taske i lang nok tid (over 10 år), så vil du have opbygget en del værdi i den taske.”

Chanel Boy med patineret lammeskind og guld-hardware.

Spot de sjældne samlerobjekter

Selvom Chanel er kendt for deres klassiske tasker, så laver de også tit nogle mere specielle og sæsonbårne items. Hvis du ønsker dig en taske, som ingen andre har, er det en god idé at undersøge denne kategori.

Har du tanker om at sælge den videre, skal du typisk vente i længere tid end med de klassiske tasker. Det skyldes, at butiksprisen ofte er højere på de sjældne tasker, så det kræver nogle ekstra år, før investeringen virkelig kan betale sig.

Overvej hardwaren

Valget af hardware har stor betydning for, hvor let du kan videresælge din taske igen. Vælger du en unik taske med utraditionel hardware, vil det være sværere for dig. Ønsker du at videresælge, foreslår Sarah Davis, at du skal “holde dig til de styles, der har en traditionel kædestrop og et synligt logo.”

Pas på falske varer

Der er en risiko for at blive snydt til at købe en falsk vare, når man investerer i en Chanel-taske. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på nogle væsentlige røde flag, inden du svinger dankortet.

Sarah Davis pointerer, at det vigtigste er at finde en troværdig sælger. Et tydeligt rødt flag, der indikerer en utroværdig sælger, kan for eksempel være, at butikken ikke har en returneringspolitik. Undersøg derfor altid, om du kan returnere tasken, inden du køber den.

Kopier er mere overbevisende end nogensinde før, og selvom varen både har et registreringsnummer, kvittering og virker til at være af den rigtige kvalitet, så er det ikke en garanti for, at tasken er ægte. Vær derfor sikker på, at du kun køber tasker af troværdige sælgere, eller hvis du køber secondhand, så gør det igennem autenticitetservices, som for eksempel Vestiaire Collective.

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF