© Electrolux

Sådan vasker du dine favorit-tekstiler, så dit tøj holder længere

Det er ikke helt ligegyldigt, hvordan du vasker materialer som silke, uld og denim. Med den rette metode kan du nemlig passe godt på dine favorit-items og sikre dig, at de holder længere.

Der er flere grunde til at vaske dit tøj med omtanke. Ét er, at du kan gøre din tøjvask langt mere bæredygtig ved at vaske med mindre vand, ved lavere temperaturer og med mindre vaskemiddel.

Noget andet er, at du kan få dine favorit-items til at holde længere, hvis du vedligeholder det ud fra materialet. Se her, hvordan du vasker nogle af de mest populære og sarte materialer, så du får glæde af dem i længere tid.

Har du ikke en vaskemaskine med et damp-program, kan du nemt og hurtigt friske dine silketrøje op med en smart hånd-damper, som du kan have med på farten.

© Electrolux

Vedligehold silke med damp

Silke kan være vanskeligt at vedligeholde, så det beholder dens fine struktur og bløde overflade. Det er heldigvis ikke umuligt. Du kan komme det værste til livs ved at give det en omgang damp, som både fjerner folder og lugt, mens dampen er skånsom mod de skrøbelige fibre.

Med PerfectCare-vaskemaskinerne fra Electrolux kan du med SteamFeash genopfriske dit silke, uden at skade hverken tøj eller miljø unødigt. Kræver dit silketøj alligevel at blive vasket, så sørg for at vaske det med et ekstra skånsomt program ved lav temperatur. Tør det fladt for ikke at strække i det, eller benyt en af af Electrolux' PerfectCare-tørretumblere med et særligt program til silke, der sikrer, at det holder formen lige så godt som ved lufttørring.

Med vaskemaskinerne og tørretumblerne fra Electrolux' PerfectCare-serie kan du trygt maskinvaske og -tørre dine uldtrøjer grundet funktioner særligt udviklet til sarte materialer.

© Electrolux

Selvom denim er slidstærkt, bør det stadig blive godt behandlet. Med PerfectCares denim-program bliver dine jeans vasket ved lav temperatur, så pasformen bibeholdes og hvide mærker reduceres.

© Electrolux

Vask dit denim på vrangen

Denim er ikke ligefrem et skrøbeligt tekstil – faktisk er det nok et af de mest hårdføre. Men derfor kan dine jeans stadig have brug for en vask i ny og næ. Gør du det skånsomt, kan du få glæde af dine jeans i meget længere tid, uden de mister deres kvalitet

Vask dine jeans ved lav temperatur og ved et skånsomt program – jo færre omdrejninger under vasken, jo mindre slid får de. Du kan også sikre dig, at dit denim ikke mister farve ved altid at vaske det på vrangen og tørre dem i skyggen, så solen ikke bleger det unødigt.

3 nemme måder at vaske mere bæredygtigt på

  1. Spar på vandet. Brug damp for at opfriske tøjet, når det ikke har brug for en hel vask. Så sparer du mere end 40 liter vand per vask.
  2. Sænk temperaturen. Du kan spare 30 % på energiforbruget ved at vaske dit tøj på 30 grader i stedet for på 40 grader.
  3. Brug flydende vaskepulver, når du vasker farvet tøj. Så undgår du misfarvning forårsaget af det blegemiddel, som ofte er i pulveriseret vaskepulver

Få endnu flere gode råd til, hvordan du kan vaske mere bæredygtigt og forlænge dit tøjs levetid hos Electrolux, hvor du kan se et stort udvalg vaskemaskiner og tørretumblere fra PerfectCare-serien.