Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

PSEEFL200KE0000E © Electrolux

Sådan vasker du dine favorit-tekstiler, så dit tøj holder længere

Det er ikke helt ligegyldigt, hvordan du vasker materialer som silke, uld og denim. Med den rette metode kan du nemlig passe godt på dine favorit-items og sikre dig, at de holder længere.

Der er flere grunde til at vaske dit tøj med omtanke. Ét er, at du kan gøre din tøjvask langt mere bæredygtig ved at vaske med mindre vand, ved lavere temperaturer og med mindre vaskemiddel.

Noget andet er, at du kan få dine favorit-items til at holde længere, hvis du vedligeholder det ud fra materialet. Se her, hvordan du vasker nogle af de mest populære og sarte materialer, så du får glæde af dem i længere tid.

PSEEFL20SPE0000C-copy © Electrolux

Har du ikke en vaskemaskine med et damp-program, kan du nemt og hurtigt friske dine silketrøje op med en smart hånd-damper, som du kan have med på farten.

Vedligehold silke med damp

Silke kan være vanskeligt at vedligeholde, så det beholder dens fine struktur og bløde overflade. Det er heldigvis ikke umuligt. Du kan komme det værste til livs ved at give det en omgang damp, som både fjerner folder og lugt, mens dampen er skånsom mod de skrøbelige fibre.

Med PerfectCare-vaskemaskinerne fra Electrolux kan du med SteamFeash genopfriske dit silke, uden at skade hverken tøj eller miljø unødigt. Kræver dit silketøj alligevel at blive vasket, så sørg for at vaske det med et ekstra skånsomt program ved lav temperatur. Tør det fladt for ikke at strække i det, eller benyt en af af Electrolux' PerfectCare-tørretumblere med et særligt program til silke, der sikrer, at det holder formen lige så godt som ved lufttørring.

PSEEFL20SPE00005-copy © Electrolux

Med vaskemaskinerne og tørretumblerne fra Electrolux' PerfectCare-serie kan du trygt maskinvaske og -tørre dine uldtrøjer grundet funktioner særligt udviklet til sarte materialer.

Vask uld mildt

Uld er – ligesom silke – et materiale, man ofte kan være bange for at smide i vaskemaskinen. Heldigvis er uld stort set selvrensende, hvorfor du nemt kan hænge det til udluftning for at komme af med eventuelle lugte. Eller giv det en omgang damp for at friske det op.

Skal det alligevel vaskes, så hold temperaturen lav, programmet skånsomt og vaskemidlet på et minimum, da for meget kan ødelægge fibrene. Flere af Electrolux' vaskemaskiner er udstyret med en AutoDose-funktion, der sørger for den rette dosering af vaskepulver og skyllemiddel.

Få dit hør rent ved lav varme

Udover at være et fantastisk materiale til sommerperioderne, er hør ultranemt at vedligeholde, da det kun bliver smukkere med tiden. Du bør altid huske at vaske dine hør-items, inden du bruger dem, da fibrene kan smitte af på andre materialer i vasken.

Selvom hør kan tåle høje temperaturer, kan det sagtens blive rent på lav varme. På trods af sin hurtige tørretid kan du måske have brug for at smide det i tørretumbleren – her er det en god idé at tage det ud, mens det stadig er en smule fugtigt, så du reducerer folder og rynker.

PSEEFL200KE00005-copy © Electrolux

Selvom denim er slidstærkt, bør det stadig blive godt behandlet. Med PerfectCares denim-program bliver dine jeans vasket ved lav temperatur, så pasformen bibeholdes og hvide mærker reduceres.

Vask dit denim på vrangen

Denim er ikke ligefrem et skrøbeligt tekstil – faktisk er det nok et af de mest hårdføre. Men derfor kan dine jeans stadig have brug for en vask i ny og næ. Gør du det skånsomt, kan du få glæde af dine jeans i meget længere tid, uden de mister deres kvalitet

Vask dine jeans ved lav temperatur og ved et skånsomt program – jo færre omdrejninger under vasken, jo mindre slid får de. Du kan også sikre dig, at dit denim ikke mister farve ved altid at vaske det på vrangen og tørre dem i skyggen, så solen ikke bleger det unødigt.

3 nemme måder at vaske mere bæredygtigt på

  1. Spar på vandet. Brug damp for at opfriske tøjet, når det ikke har brug for en hel vask. Så sparer du mere end 40 liter vand per vask.
  2. Sænk temperaturen. Du kan spare 30 % på energiforbruget ved at vaske dit tøj på 30 grader i stedet for på 40 grader.
  3. Brug flydende vaskepulver, når du vasker farvet tøj. Så undgår du misfarvning forårsaget af det blegemiddel, som ofte er i pulveriseret vaskepulver

Få endnu flere gode råd til, hvordan du kan vaske mere bæredygtigt og forlænge dit tøjs levetid hos Electrolux, hvor du kan se et stort udvalg vaskemaskiner og tørretumblere fra PerfectCare-serien.

Mere om Mode? Få Costumes nyhedsbrev