Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Smykker fra Sophie Bille Brahe © Sophie Bille Brahe

Smykker: Danske guldsmede og smykkedesignere, du skal kende

Ringe, halskæder, øreringe og armbånd. Vi guider dig til nogle af de største danske guldsmede og smykkedesignere, som du bør kende, hvis du elsker smykker.

Er du vild med smykker?

Smykker er nok en af de ting, de færreste kan få nok af i accessory-garderoben – uanset om det gælder mere budgetvenlige og billige smykker eller smykker, der er lavet til at gå i arv fra generation til generation.

Vi har fundet nogle af de største danske guldsmede og smykkedesignere, som du bør kende, hvis du er vild med smykker. Fælles for dem er, at de skaber tidløse og klassiske smykker til kvinder, og vi kan næsten garantere, at der er noget, du vil forelske dig i – uanset om du lige mangler et par fine øreringe, en smuk ring, en dekorativ halskæde eller et elegant armbånd.

Guldsmedene og smykkedesignerne herunder skaber primært smykker i den højere ende af prisskalaen. Er du ude efter en mere budgetvenlig investering, kan du blandt andet læse vores artikel om smykker på forskellige budgetter eller det 24-årige danske talent, hvis smykker hitter i udlandet. Du kan også holde øje med vores liste over Danmarks bedste lagersalg, hvor du kan være heldig at spare penge på dit næste smykkekøb.

Når man investerer i et klassisk smykke, er det vigtigt, at man husker at passe på det, så det kan bevares og gå i arv til de kommende generationer. Du kan derfor med fordel læse vores artikel om de flotteste smykkeskrin lige nu, så du kan passe godt på dine smykker.

I denne artikel kan du læse om og shoppe fine smykker fra:

Smykker fra Georg Jensen © Georg Jensen

Smykker fra Georg Jensen

Den danske sølvsmed og designer Georg Jensen åbnede i 1904 dørene op til sin første butik i København, og siden har Georg Jensen leveret klassiske og tidløse smykker, kander, lysestager og meget mere til et internationalt publikum. Gennem tiden har adskillige anerkendte – og verdenskendte – designere samt sølv- og guldsmede rundet Georg Jensen, blandt andre Vivianna Torun Bülow-Hübe og Nanna Ditzel, som producerede ringe, halskæder, armbånd og øreringe for den danske designvirksomhed.

Det er desuden også Georg Jensen, der står bag de kendte og populære marguerit-smykker, der har fået navnet Daisy efter dronning Margrethe II, som fik et sæt marguerit-øreringe fra Georg Jensen i dåbsgave af sin mor, dronning Ingrid.

Ring fra Georg Jensen

GEORG JENSEN
Offspring-ring i sølv med diamanter
3.750 kr.

Armbånd fra Georg Jensen

GEORG JENSEN
Torun-armbånd i sølv
3.750 kr.

Øreringe fra Georg Jensen

SOPHIE BILLE BRAHE FOR GEORG JENSEN
Halo-øreringe i guld med diamanter
45.000 kr.

Halskæde fra Georg Jensen

GEORG JENSEN
Offspring-halskæde i sølv
1.100 kr.

Smykker fra Ole Lynggaard © Ole Lynggaard

Smykker fra Ole Lynggaard

Ringe, armbånd, øreringe og halskæder. Guldsmeden Ole Lynggaard byder på alt, hvad hjertet kunne begære, når det gælder smykker. Virksomheden har eksisteret i mere end 50 år og er i dag Kongelig Hofleverandør og blandt et af de mest populære danske smykkebrands – blandt andet fordi Ole Lynggaard har fået formået at gøre sig synonym med enestående håndværk og formgivning af smykker.

Nogle af Ole Lynggaards mest søgte smykker i dag er fra Lotus-serien, som er formgivet af Charlotte Lynggaard og både udstråler femininitet og graciøsitet med det organiske metal og de farverige cabochonslebne sten. Du kender måske også Ole Lynggaard for Snakes-serien, som er blevet båret af mange, blandt andre Pernille Teisbæk.

Ole Lynggaard Lotus-ring

OLE LYNGGAARD
Lotus-ring med topas
40.900 kr.

Øreringe fra Ole Lynggaard

OLE LYNGGAARD
Nature-øreringe i guld
21.900 kr.

Slangering fra Ole Lynggaard

OLE LYNGGAARD
Snakes-ring
32.500 kr.

Armbånd fra Ole Lynggaard

OLE LYNGGAARD
Life-armbånd
4.500 kr.

Smykker fra Sophie Bille Brahe © Sophie Bille Brahe

Smykker fra Sophie Bille Brahe

Designer og guldsmed Sophie Bille Brahe lancerede sin første kollektion i 2011, og hendes smykker bliver nemlig jævnligt båret af både kendte og influencere på Instagram og i virkelighedens verden, ligesom de bliver solgt i nogle af verdens mest prestigefyldte designbutikker og -webshops.

I centrum for alle Sophie Bille Brahes misundelsesværdige ringe, armbånd, øreringe og halskæder er den gode historie – blandt andet med fokus på stjernebillederne efter hendes forfader, astronomen Tycho Brahe, japansk mytologi og det gamle Egypten. Slutproduktet er en række elegante, tidløse smykker, der kan få enhver smykkeelskers hjerte til at banke lidt hurtigere.

Øreringe fra Sophie Bille Brahe

SOPHIE BILLE BRAHE
Botticelli-øreringe med perler
ca. 9.667 kr.

Ring fra Sophie Bille Brahe

SOPHIE BILLE BRAHE
Ocean Ensemble-ring i guld med diamanter
ca. 73.988 kr.

Halskæde fra Sophie Bille Brahe

SOPHIE BILLE BRAHE
Conque D'or-halskæde i guld
ca. 4.908 kr.

Armbånd fra Sophie Bille Brahe

SOPHIE BILLE BRAHE
Petite Peggy-armbånd i guld med perler
ca. 9.109 kr.

Diamantringe fra Hartmanns © Hartmanns

Smykker fra Hartmanns

Bag den danske guldsmed Hartmanns står Ulrik Hartmann, som gennem mere end 20 år har designet klassiske diamantsmykker som overdådige forlovelsesringe og tidløse tennisarmbånd. Målet er at skabe smykker, der kan gå i arv fra generation til generation.

Tennisarmbånd fra Hartmanns

HARTMANNS
Tennisarmbånd med diamanter
34.500 kr.

Diamantring fra Hartmanns

HARTMANNS
Diamantring med 0,24 ct. diamant
15.750 kr.

Diamantøreringe fra Hartmanns

HARTMANNS
Diamantørestikker
5.250 kr.

Brilliant halskæde fra Hartmanns

HARTMANNS
Solitaire-halskæde med brilliant
9.500 kr.

Smykker fra Carré © Carré

Smykker fra Carré

Shiri Rosenzweig slog dørene op til den første Carré-butik i København i 1994, og siden har den danske smykkedesigner beskæftiget sig med flere end 900 forskellige slags ædelstene. Det er netop ædelstene, der er i fokus hos Carré, hvor du blandt andet kan købe ringe, halskæder, armbånd og øreringe med ædelsten af lige den slibning og nuance, som passer dig.

I dag har Carré butikker i København, Aarhus, Lyngby og Aalborg.

Ring fra Sophie Roe for Carré

SOPHIA ROE FOR CARRÉ
Ring med grøn agat
1.250 kr.

Armbånd fra Carré

CARRÉ
Armbånd i sølv med ædelsten
640 kr.

Øreringe fra Carré

CARRÉ
Øreringe i forgyldt sølv med røgkvarts
990 kr.

Vedhæng fra Carré

CARRÉ
Vedhæng i sølv med citronkvarts
600 kr.

Smykker fra Orit Elhanati © Orit Elhanati

Smykker fra Orit Elhanati

Hvis du elsker organiske smykker, bør du kende Orit Elhanati. Den danske guldsmed laver de smukkeste halskæder, ringe, armbånd og øreringe i primært massivt guld og diamanter, som har gjort hende populær på både den danske og internationale modescene. Priserne er selvfølgelig derefter, men Orit Elhanati har også lanceret kollektioner lavet af smykker af forgyldt sølv, som er en smule mere budgetvenlige.

Hvert enkelt smykke bliver lavet ved hjælp af traditionelle håndværksteknikker, hvilket betyder, at ikke to smykker er ens. Missionen bag smykkebrandet er at skabe smykker, der bliver en del af bæreren og kan tages med ud på livets rejse og gives videre til næste generation.

Halskæde i guld fra den danske guldsmed Orit Elhanati

ORIT ELHANATI
Iris-halskæde i guld
59.500 kr.

Ring i guld med diamant fra Orit Elhanati

ORIT ELHANATI
Lux One-ring i guld med diamanter
15.000 kr.

Halskæde i forgyldt sølv fra Orit Elhanati

ORIT ELHANATI
Lizzie-halskæde i forgyldt sølv
4.700 kr.

Ørering i guld fra Orit Elhanati

ORIT ELHANATI
Roxy Palm-ørering
18.500 kr.

Smykker fra Olga Bonne © Olga Bonne

Smykker fra Olga Bonne

Når talen falder på organiske smykker, kan vi heller ikke komme uden om Olga Bonne. Den danske smykkedesigner begyndte at lave smykker i 2013, og størstedelen af hendes eventyrlige smykker refererer til mytiske figurer, symboler samt græske og romerske artefakter – for eksempel en halskæde i form af Akropolis. Hendes halskæder, armbånd, øreringe og ringe er primært udformet af massivt guld og har små, farverige indslag i form af eksempelvis turkiser, smaragder og ferskvandsperler.

Halskæde i sølv fra Olga Bonne

OLGA BONNE hos LOT#29
Akropolis-halskæde i sølv
3.250 kr.

Ørering i guld med turkiser fra Olga Bonne

OLGA BONNE hos LOT#29
Triangle-ørering i guld med turkiser
14.000 kr.

Ørering i guld med perle fra Olga Bonne

OLGA BONNE hos LOT#29
Mask-ørering i guld med ferskvandsperle
8.500 kr.

Ørering i guld fra Olga Bonne

OLGA BONNE hos LOT#29
Bird Mask-ørering i guld med ferskvandsperle og smaragd
11.000 kr.