Smykker fra Sophie Bille Brahe
© Sophie Bille Brahe

Smykker: Danske guldsmede og smykkedesignere, du skal kende

Ringe, halskæder, øreringe og armbånd. Vi guider dig til nogle af de største danske guldsmede og smykkedesignere, som du bør kende, hvis du elsker smykker.

Er du vild med smykker?

Smykker er nok en af de ting, de færreste kan få nok af i accessory-garderoben – uanset om det gælder mere budgetvenlige og billige smykker eller smykker, der er lavet til at gå i arv fra generation til generation.

Vi har fundet nogle af de største danske guldsmede og smykkedesignere, som du bør kende, hvis du er vild med smykker. Fælles for dem er, at de skaber tidløse og klassiske smykker til kvinder, og vi kan næsten garantere, at der er noget, du vil forelske dig i – uanset om du lige mangler et par fine øreringe, en smuk ring, en dekorativ halskæde eller et elegant armbånd.

Guldsmedene og smykkedesignerne herunder skaber primært smykker i den højere ende af prisskalaen. Er du ude efter en mere budgetvenlig investering, kan du blandt andet læse vores artikel om smykker på forskellige budgetter eller det 24-årige danske talent, hvis smykker hitter i udlandet. Du kan også holde øje med vores liste over Danmarks bedste lagersalg, hvor du kan være heldig at spare penge på dit næste smykkekøb.

Når man investerer i et klassisk smykke, er det vigtigt, at man husker at passe på det, så det kan bevares og gå i arv til de kommende generationer. Du kan derfor med fordel læse vores artikel om de flotteste smykkeskrin lige nu, så du kan passe godt på dine smykker.

I denne artikel kan du læse om og shoppe fine smykker fra:

Smykker fra Georg Jensen
© Georg Jensen

Smykker fra Georg Jensen

Den danske sølvsmed og designer Georg Jensen åbnede i 1904 dørene op til sin første butik i København, og siden har Georg Jensen leveret klassiske og tidløse smykker, kander, lysestager og meget mere til et internationalt publikum. Gennem tiden har adskillige anerkendte – og verdenskendte – designere samt sølv- og guldsmede rundet Georg Jensen, blandt andre Vivianna Torun Bülow-Hübe og Nanna Ditzel, som producerede ringe, halskæder, armbånd og øreringe for den danske designvirksomhed.

Det er desuden også Georg Jensen, der står bag de kendte og populære marguerit-smykker, der har fået navnet Daisy efter dronning Margrethe II, som fik et sæt marguerit-øreringe fra Georg Jensen i dåbsgave af sin mor, dronning Ingrid.

Smykker fra Ole Lynggaard
© Ole Lynggaard

Smykker fra Ole Lynggaard

Ringe, armbånd, øreringe og halskæder. Guldsmeden Ole Lynggaard byder på alt, hvad hjertet kunne begære, når det gælder smykker. Virksomheden har eksisteret i mere end 50 år og er i dag Kongelig Hofleverandør og blandt et af de mest populære danske smykkebrands – blandt andet fordi Ole Lynggaard har fået formået at gøre sig synonym med enestående håndværk og formgivning af smykker.

Nogle af Ole Lynggaards mest søgte smykker i dag er fra Lotus-serien, som er formgivet af Charlotte Lynggaard og både udstråler femininitet og graciøsitet med det organiske metal og de farverige cabochonslebne sten. Du kender måske også Ole Lynggaard for Snakes-serien, som er blevet båret af mange, blandt andre Pernille Teisbæk.

Håndplukket til dig

Smykker fra Sophie Bille Brahe
© Sophie Bille Brahe

Smykker fra Sophie Bille Brahe

Designer og guldsmed Sophie Bille Brahe lancerede sin første kollektion i 2011, og hendes smykker bliver nemlig jævnligt båret af både kendte og influencere på Instagram og i virkelighedens verden, ligesom de bliver solgt i nogle af verdens mest prestigefyldte designbutikker og -webshops.

I centrum for alle Sophie Bille Brahes misundelsesværdige ringe, armbånd, øreringe og halskæder er den gode historie – blandt andet med fokus på stjernebillederne efter hendes forfader, astronomen Tycho Brahe, japansk mytologi og det gamle Egypten. Slutproduktet er en række elegante, tidløse smykker, der kan få enhver smykkeelskers hjerte til at banke lidt hurtigere.

Diamantringe fra Hartmanns
© Hartmanns

Smykker fra Hartmanns

Bag den danske guldsmed Hartmanns står Ulrik Hartmann, som gennem mere end 20 år har designet klassiske diamantsmykker som overdådige forlovelsesringe og tidløse tennisarmbånd. Målet er at skabe smykker, der kan gå i arv fra generation til generation.

Håndplukket til dig

Smykker fra Carré
© Carré

Smykker fra Carré

Shiri Rosenzweig slog dørene op til den første Carré-butik i København i 1994, og siden har den danske smykkedesigner beskæftiget sig med flere end 900 forskellige slags ædelstene. Det er netop ædelstene, der er i fokus hos Carré, hvor du blandt andet kan købe ringe, halskæder, armbånd og øreringe med ædelsten af lige den slibning og nuance, som passer dig.

I dag har Carré butikker i København, Aarhus, Lyngby og Aalborg.

Smykker fra Orit Elhanati
© Orit Elhanati

Smykker fra Orit Elhanati

Hvis du elsker organiske smykker, bør du kende Orit Elhanati. Den danske guldsmed laver de smukkeste halskæder, ringe, armbånd og øreringe i primært massivt guld og diamanter, som har gjort hende populær på både den danske og internationale modescene. Priserne er selvfølgelig derefter, men Orit Elhanati har også lanceret kollektioner lavet af smykker af forgyldt sølv, som er en smule mere budgetvenlige.

Hvert enkelt smykke bliver lavet ved hjælp af traditionelle håndværksteknikker, hvilket betyder, at ikke to smykker er ens. Missionen bag smykkebrandet er at skabe smykker, der bliver en del af bæreren og kan tages med ud på livets rejse og gives videre til næste generation.

Smykker fra Olga Bonne
© Olga Bonne

Smykker fra Olga Bonne

Når talen falder på organiske smykker, kan vi heller ikke komme uden om Olga Bonne. Den danske smykkedesigner begyndte at lave smykker i 2013, og størstedelen af hendes eventyrlige smykker refererer til mytiske figurer, symboler samt græske og romerske artefakter – for eksempel en halskæde i form af Akropolis. Hendes halskæder, armbånd, øreringe og ringe er primært udformet af massivt guld og har små, farverige indslag i form af eksempelvis turkiser, smaragder og ferskvandsperler.