Mini shorts
© Zara

Sommerens store trend deler nok vandene

Står det til samtlige danske og internationale designere, skal der ikke overlades meget til fantasien denne sommer

Hvor kort, er for kort? Et spørgsmål mange nok vil stille sig selv i prøverummet, når en af sommerens største tendenser skal prøves på. Denne sæson vil butikkerne være domineret af en minimal beklædningsdel, hvis popularitet var tydelig under samtlige SS20-shows, hvor designet gik igen og igen - fra franske Isabel Marant til amerikanske Alexander Wang og danske Ganni.

Minimale Minishort

Sommerens helt store tendens er de meget små shorts også kendt som minishorts. Hvor vi sidste år så mange stramme cykelshorts og tækkelige bermuda-shorts, dækker denne sæsons shorts ikke et meget større område end, hvad et par hvide bomuldstrusser fra Sloggi gør. En af de mest toneangivende designere og bannerførere for denne trend er Isabel Marant, der tror på en western-inspireret udgave af de små shorts. Hendes bud på minishorts er derfor designet i rå denim eller ruskind med frynser og skrå ben, hvilket er en pasform der kaldes for high-rise og som giver et ekstra kort design foran og bagtil. Netop længden på shortsene er nok det, der vil dele vandene ude hos hos forbrugerne. Nogle vil elske tanken om de ultrakorte benklæder, imens andre vil vige en stor bue udenom.

Læder, satin og blide pasteller

Men uanset om du ser frem – til eller frygter – den modige længde, ser minishorts ud til at blive en realitet i år. De små shorts sås også hos Saint Laurent og Miu Miu, hvis design ligeledes ledte tankerne hen på Det vilde Vesten med minishorts i læder, ruskind og denim.
Selvom det er det western inspirerede design, der ser ud til at blive mest populært, fås de små shorts også i andre stilarter. Jacquemus har blandt andet designet et par korte lædershorts i en feminin lysegrøn pastelfarve, hos Alexander Wang satser man på en mere sporty variant i skinnende satin med elastikkant foroven og ved danske Ganni er der både flæser og tern på sommerens undgåelige item.

Hvis ellers vejret er til det, tror vi på, at de korte shorts også bliver populære herhjemme. Derfor har vi listet vores korte favoritter nedenfor. Så er det op til dig, om den modige trend også skal indfinde sig i din garderobe.