© Blanca Miró

2021's fineste skotendens fortsætter ind i det nye år

Det er få sko, som både er flotte, elegante og samtidig så behagelige, at du kan have dem på en hel dag og aften. Har du allerede et par?

Vi har lagt mærke til en lang række forskellige skotendenser i løbet af 2021 – og alene efteråret og vinterens skotrends har budt på alt fra sofistikerede højhælede sko til chunky støvler og praktiske clogs. Men der er én særlig type sko, som atter er på repertoiret hos flere modehuse til det kommende forår: Nemlig de yndige og klassiske ballerinaer, som særligt var uundgåelige tilbage i 00'erne.

Selvom mange nok kender ballerinaerne tilbage fra starten af årtusindskiftet, blev skoene faktisk for alvor introduceret i gadebilledet allerede i slutningen af 1940'erne, hvor Repetto-designeren Rose Repetto tog den klassiske balletsko, som var kendt fra balletdansens verden, med ind i modebilledet.

Det kommende forår er de fine sko blandt andet at spotte i SS22-kollektionerne hos modehuse som The Row og Simone Rocha – og så gik de fine sko selvfølgelig også igen hos Chanel, som er kendt for de klassiske logoprægede ballerinaer.

Modellerne, som vi ser hos modehusene, kommer både med remme over vristen, men også i de helt simple og velkendte versioner uden rem. Samtidig udfordrer nogle af designerne ballerinaens klassiske udtryk ved at præsentere modeller i pels samt ved tilføre skoene bånd, der bindes op ad ankler og ben – ligesom de traditionelle ballerinasko.

Flere highstreetmærker er også hoppet med på ballerina-bølgen og tager dem – ligesom modehusene – med ind i det nye år. Meget tyder altså på, at vi ikke foreløbig er færdige med ballerinaerne, som både er de perfekte forårssko med bare tæer, men som også nemt kan styles til mere milde vinterdage med et par smarte, varme sokker i.

Herunder har vi udvalgt en række fine ballerinaer, som er på hylderne nu.