The North Face og Emily Ratajkowski
© Pinterest

3 spejderbrands, som dominerer modebilledet

Glem alt om luksushuse. 2019 er domineret af praktisk mode, og særligt tre overraskende mærker præger gadebilledet

Spejder og mode har aldrig rimet på hinanden. Indtil nu, hvor praktisk påklædning er ved at vinde indpas i modebilledet, som pludselig omfavner items og mærker, der tidligere var fashion faux pas.

Tre af de mærker, som i særdeleshed præger gadebilledet anno 2019, er The North Face, Patagonia og Salomon. Tænk vandrestøvler, vindtætte anorakker, fleece, fiskerhatte og lynlåse med sejlgarn, og du har opskriften på en garderobe, der både går an til modeuge og på overlevelsestur.

Vogue krediterer tendensen som et skandinavisk fænomen, der er blevet fremmet af mærker som Ganni, der præsenterede et praktisk samarbejde med North 66 under sommermodeugen i august. Siden har store modehuse som Gucci, Proenza Schouler og Prada fulgt trop med praktiske design med tydelige referencer til udendørsliv.

Ganni vandrestøvler
© Ganni

Du behøver dog hverken at investere i Gucci eller Ganni, men kan med fordel gå efter de oprindelige udendørsmærker. Du kan eksempelvis købe en The North Face-jakke a la Emily Ratajkowski og finde et par Salomon-vandresko i din lokale Spejdersport, så har du samme fodtøj som modellerne til Muf10's AW19-show.

Vi har fundet tre cool og praktiske fund nedenfor, som kan bæres til hverdag såvel som på din næste campingtur.