© Anna Stokland

Årets trendfarve 2020 er danskernes yndlingsfarve

Farveeksperterne hos Pantone har kåret næste års helt store hit, som allerede er en universel favorit

Et nyt årti står for døren, og det afspejles i Pantones valg af årets farve i 2020.

Farveinstituttet har netop annonceret ‘klassisk blå’ som næste års trendfarve, og valget skiller sig markant ud fra de seneste mange år, der har været præget af pasteller og mindre klassiske nuancer.

“Ved at indgyde til ro, tillid og forbindelse fremhæver denne blå vores ønske om et pålideligt og stabilt fundament, som vi kan bygge på, når vi krydser tærsklen til en ny æra,” skriver Pantone blandt andet som begrundelse for deres valg.

Classic blue Pantone 2020
© Pantone Color Institute

Den tidløse blå farve er en universel favorit. Over 40 procent af verdens befolkning har blå som yndlingsfarve, og blå er også danskernes foretrukne farve. En undersøgelse af Userneeds viser, at 35 procent af danskerne har blå som yndlingsfarve med langt ned til andenpladsen, rød, der løb med 20 procent.

Men det er ikke blås popularitet, der har sikret den titlen som næste års trendhit.

“Vi lever i en tid, der kræver tillid og ro (…) klassisk blå opfordrer os til at se ud over det åbenlyse for at udvide vores tankegang; den opfordrer os til at tænke dybere, øge vores perspektiv og åbne op for strømmen af kommunikation,” udtaler Leatrice Eiseman, Executive Director hos Pantone.

Gør dig klar til at male byen blå, for 2020 venter lige om hjørnet.