Ganni og Chanel: modetrends og stove kraver og skjorter.
© Copenhagen Fashion Week

Chanel, Ganni og Pernille Teisbæk er enige om sæsonens trend

En elegant detalje fra catwalken er allerede nået ud på gadeplan. Kom på forkant med trenden, der snart vil overtage dit Instagram-feed

De nordiske designere har netop præsenteret deres bud på efterårets mode under Copenhagen Fashion Week, men der er flere af tendenserne, du sagtens kan tage i brug allerede nu.

En af de fremtrædende trends var en diskret pyntesyge, der blandt andet kom til udtryk ved brug af store kraver hos mærker som Ganni og Custommade.

Hvis du mangler yderligere bevis for, at den overdimensionerede krave bliver et stort hit lang tid før næste efterår, kan du kaste et blik på Chanels seneste couture-kollektion eller på Instagram, hvor blandt andre Pernille Teisbæk og Leandra Medine Cohen, kvinden bag Manrepeller, slår et slag for tendensen.

Den pompøse krave kommer i mange forskellige versioner. Hos Chanel var den stor og hvid, hos Ganni sås den både i læder og lyseblå bomuld, mens Custommade præsenterede romantiske kraver med blonder og flæser.

Ganni tøj og kjoler.

Den store krave er ikke til at komme udenom i år. Her ses den til Gannis AW20-show.

© Ganni / Copenhagen Fashion Week

Trenden er som sagt allerede nået ud på gadeplan.

Leandra Medine kickstartede trenden på Instagram, og da Pernille Teisbæk siden tilsluttede sig og delte et billede iført en stor krave sendte hun et anerkendende nik til både Chanel og Leandra med ordene:

“Når man bliver inspireret af sit favoritlook fra catwalken og sin meget stilfulde veninde.”

Vi tør godt vædde med, at den overdimensionerede krave også vil ramme dit Instagram-feed i nærmeste fremtid.