De mest populære sneakers i 2018

Nike eller Adidas? Hurtige løbesko eller chunky såler? Vi har allieret os med sneakerseksperten Frederikke Toftsø, som guider til de sneakers, du skal gå efter i år

sneakers 2018 © Privat / Frederikke Toftsø
1 / 4

Sneakers har præget modebilledet i adskillige år, og de hurtige sko er ikke på vej væk foreløbig. Men hvilke modeller vil dominere 2018?

Vi har rådført os med sneakersekspert Frederikke Toftsø, der er indkøber for Rezet Sneaker Store. Her guider hun til de tre kategorier inden for sneakers, som du skal gå efter i år.

sneakers trends 2018
2 / 4

Dad sneakers

“Den originale dad-sneaker er Nike Monarch, som altid har kostet cirka 65 dollars og været til salg i store amerikanske supermarkeder. Nu er Monarch tilbage som fashion-sneaker til den nette sum af 450 kroner. Nike kommer med en opdateret version i løbet af året, og det bliver bestemt ikke det sidste, vi ser til Monarch-modellen.

En del brands er med på den store og chunky sneakerstrend, som kommer til at fylde meget i gadebilledet i 2018. Du kan også gå efter Pumas Thunder og Adidas’ Yung 1, som bliver lanceret i løbet af foråret, og Balenciagas Tripple S, hvis du kan få fingre i den.”

Nike Monarch hos Rezetstore.dk 450 kr. // Puma Thunder (lanceringsdato ukendt) // Balenciaga Tripple S hos Matchesfashion.com ca. 5.790 kr. // Adidas Yung 1 (lanceringsdato ukendt)

90’er-løbesko
3 / 4

90’er-løbesko

“Løbesko, eller runners, holder stadig. Både i god amerikansk turist forstand, som New Balance 990 made in USA, og Asics’ mere sporty og tech-prægede modeller, som Gel-Quantum og det seneste samarbejde med Kiko Kostadinovs Gel-Burz, der fik rigeligt hype med på vejen.

Nike har deres mere retro runner Outburst, og så er der sporty modeller som EQT og Boost fra Adidas, der rammer tidens tech og sporty tendenser.”

New Balance 990 hos Rezetstore.dk 1.600 kr. // Asics Gel-Quantum hos Nakedcph.com 1.300 kr. // Nike Outburst hos Zalando.dk 699 kr. // Adidas EQT Support hos Rezetstore.dk 1.300 kr.

sneakers nike adidas
4 / 4

Trail/vandresko

“Trends som gorpcore skinner selvfølgelig også igennem i fodtøjet. Adidas genintroducerede deres trail-model, Seeulater, og fortsætter med de såkaldte TR-modeller (TR står for trail) i 2018.

Nike giver mange af deres modeller en utility-overhaling, som gør dem mere egnede til udendørs strabadser, og har også genintroduceret Air Humara, som markerer starten på 2018’s trail-stil.

Salomon har efterhånden også fundet fodfæste på sneakersscenen med deres deciderede trailmodeller.

L.A.-mærket Brand Black har også taget den populære Vibram-sål til sig, som ellers er kendt fra vandresko. Den ses blandt andet på deres populære modeller Aura og Aura II.”

Adidas Seeulater hos Rezetstore.dk 550 kr. (før: 1.100 kr.) // Nike Air Humara hos Stoy.com 1.150 kr. // Salomon hos Eventyrsport.dk 799 kr. // Brand Black Aura 1.599 kr.