Modetendenser for 2018, mavetaske, cat eyes og denim
© Anna Stokland

De største tendenser i 2018

Hvilke items skal du beholde, droppe og investere i, når 2018 melder sin ankomst? Vi spår om næste års mest populære modetrends

Kalenderen siger snart 2018 og vi tager hul på et nyt modeår med spændende nye tendenser.

Vi klæder dig på til det kommende år og præsenterer 2018's største tendenser.

Psst ... Her er 2017's mest hypede sko

Alpehue

I efteråret 2017 var der pludselig alpehuer overalt i sort, brun, lyserød og blankt læder. Trenden vil fortsætte langt ind i 2018, da blandt andre Dior viste alperhuer på flere modeller under deres SS18-show.

Alpehue hos Dior

Alpehuens popularitet fortsætter langt ind i 2018.

© Anna Stokland / Dior SS18

Masser bling

Store øreringe er kommet for at blive, og det er uanset, om det er guld, sølv eller similisten, du vælger at udsmykke øreflipperne med i 2018.

Denim

I 2018 bliver denim igen et af de mest dominerende materialer, når det gælder jakker, nederdele og selvfølgelig jeans, men materialet bliver mørkere end set i 2017, og de lavtaljede jeans vender tilbage.

Lilla

Lilla er begyndt at indtage den internationale modescene, hvor både Prada, Off-White og Versace viste design i både mørk og lyselilla.

Lilla tøj årets pantone farve er lilla

Flere designere viste tøj i smukke lilla nuancer for 2018.

© Anna Stokland / Versace SS18

Mavetasken

I Danmark har mavetasken længe været en dominerende tendens takket være danske Yvonne Koné, men hvor den danske fortolkning blev båret over skulderen, skal mavetasken nu tilbage, hvor den hører til: Om maven.

mavetaske fra Gucci belt bags er tilbage

Gucci viste deres elegante bud på mavetasken anno 2018.

© Anna Stokland / Gucci SS18

Transparent plastik og hårdfør gummi

Chanel var plastic-fantastic ved deres SS18-show, hvor både sko, tasker, jakker og hatte var lavet af gennemsigtig plastik, og Calvin Klein, Acne og Balenciaga viste tøj og accessories i farverig gummi. Derfor spår vi, at 2018 kommer til at byde på plastik en masse i både luksus- og budgetudgaver.

Plastik er moderne i 2018

Plastik var altdominerende ved Chanels SS18-show.

© Anna Stokland / Chanel SS18

Trenchcoat

Har du endnu ikke investeret i en trenchcoat, kan du passende gøre det i 2018, hvis det står til designere som Balenciaga, Burberry, Alexander McQueen og Céline, der alle viste nyfortolkninger af den pæne klassiker.

Vilde sneakers

De behagelige sneakers er heldigvis stadig en stor del af modebilledet, og i 2018 ser de ud til at blive vildere end nogensinde, da Louis Vuitton, Balenciaga og Loewe står bag nogle ekstra opsigtsvækkende varianter med tykke såler og iøjnefaldende snabel-design.

Sporty

Apropos sporty fodtøj er der også rigeligt med sporty referencer i det tøj, designerne har vist for 2018. Eksempelvis viste Isabel Marant de lækreste anorakker, Gucci præsenterede glamourøse tracksuits og Fenty Puma bød på stramme sportsdragter, der måske var mere modige end klædelige, men ikke desto mindre tegner de et billede af et sporty 2018.

anorak og sportstøj fra Isabel Marant er moderne i 2018

Isabel Marant har gjort anorakken cool igen.

© Anna Stokland / Isabel Marant 2018

80’erne

Med Saint Laurent som bannerfører forsætter den festlige inspiration fra de glamourøse 80’ere næste år med fokus på one shoulder-toppe, markante skuldre og iøjnefaldende øreringe.

Smalle cat-eyes

Den smalle og næsten futuristiske cat eye-brille var at finde på mange catwalks under de internationale SS18-shows. Blandt andre viste Louis Vuitton, Prada og Off-White deres bud på, hvordan dine solbriller skal se ud anno 2018.

solbriller og cat eyes

Smalle cat-eye briller var at finde på næsten alle catwalks under de internationale SS18-modeuger.

Polkaprikker

Ganni viste allerede trenden i foråret med en kollektion bestående af prikket print, og det ser ud til, at prikkerne også vil dominere det kommende forår, hvis det står til designere som Jacquemeus, Jason Wu og Rodarte.