De største tendenser i 2019 © Anna Stokland / Moschino SS19

De største tendenser i første halvdel af 2019

Fra det vigtigste årti til sæsonens mest populære farve. Vi gør status over alle forårets fremtrædende tendenser

De største tendenser i 2019 © Anna Stokland / Givenchy SS19
1 / 17

Dueblå

Da chefdesigner Claire Waight Keller åbnede showet hos Givenchy med et kunstværk af en dueblå, plisseret kjole, forelskede vi os øjeblikkeligt i den kølige og elegante farve. Designere som Calvin Klein, Rejina Pyo og Jil Sander viste også på elegant vis, hvordan du bærer den smukke nuance – fra top til tå. Næsten. For lad gerne sorte accessories agere skarp kontrast.

Frakke, 2ndday 2.200 kr. // Taske, Reijna Pyo 2.480 kr. // Kjole, Vero Moda 150 kr.

De største tendenser i 2019 © Anna Stokland / Emilia Wickstead SS19
2 / 17

Soft suiting

Det maskuline power suit skal have et mildere udtryk til foråret. Tænk 80’er-kulfilmen Working Girl sat i en moderne kontekst, og kig især på britiske Emilia Wickstead, som bløder de sidste sæsoners meget firkantede og maskuline jakkesæt op med feminine skjortebluser og sløjfer i håret. Eller find inspiration hos Louis Vuitton og Miu Miu, der kombinerer herreblazeren med flæser og shorts og en lidt mere ungdommelig tilgang til den klassiske arbejdsuniform.

Skjorte, Isabel Marant 5.075 kr. // 5. Blazer, Acne Studios 7.100 kr // Taske Hillier Bartley 8.230 kr.

De største tendenser i 2019 © Anna Stokland / Chloé SS19 / JW Anderson SS19
3 / 17

Håndarbejde

Hæklede kjoler, stormasket strik, sivtasker og frynser. Det er tid til at finde dine håndarbejdskundskaber frem, for designere som Chloé, Loewe, Victoria Beckham og JW Anderson dyrker det moderne nomade-look med hjemmestrik, hækling og ufærdige kanter.

De største tendenser i 2019 © Anna Stokland / Rejina SS19
4 / 17

90'er-pop

Sidste sæson hyldede vi både 90’ernes minimalisme med ikoner som Kate Moss og Carolyn Bessette Kennedy, der dyrkede det renskrabede Calvin Klein-look, og technomiljøet med neonfarver og nylon. Du kan roligt køre videre i begge spor til foråret, men også tilføje et lidt mere poppet sen-90’er-udtryk. Se på mærker som Rejina Pyo, der hylder organza og see-through, Versace, der kører kig til navlen i bedste Britney-stil, eller Maryam Nassir Zadeh, der dyrker miksmatchet lag-på-lag og lilla læber. Begrebet poptøs er vist rammende.

Bluse, Rejina Pyo 1.760 kr. // Øreringe, Zara 99 kr. // Nederdel, Marimekko 1.950 kr. // Sko, Prada 4.850 kr.

De største tendenser i 2019 © Anna Stokland / Hermés SS19
5 / 17

Læder

Flere af efterårets store tendenser trækker spor ind i forårssæsonen, og en af dem er designernes besættelse af læder. Hvor efteråret helst skulle holdes i sort, kan du roligt give dig i kast med farverne til foråret, hvor læder skal dominere på alt fra shorts og kjoler til jakker og nederdele.

Taske, Loewe 3.770 kr. // Jakke, Gestuz 3.999 // Kjole, Stand 4.000 kr. // Sko Giuseppe Zanotti 3.545 kr.

De største tendenser i 2019 © Anna Stokland / Jil Sander SS19
6 / 17

Efter Phoebe

Der var kollektivt ramaskrig i modeverdenen og på de sociale medier, da det i december 2017 blev annonceret, at Phoebe Philo efter ti år i stolen hos Céline ville forlade mærket. Et mærke, der under Philo fandt frem til essensen af, hvordan den moderne kvinde ville gå klædt: med cashmerestrik, herrebukser og et par Adidas’ Stan Smith-sneakers eller ankelstøvler. Og med Hedi Slimane ved roret hos Celine i dag, der dyrker det androgyne rockudtryk, begræder modebranchen ikke kun Philos afgang, men især tabet af den stil, hun stod i spidsen for. Flere mærker har dog (heldigvis) ladet sig inspirere, og denne sæson kan du kigge på blandt andre Jil Sander, Ports 1961 og Victoria Beckham for et tag på den minimalistiske, detaljerige og luksuriøse stil, Philo mestrede til perfektion.

Strik, The Row 14.364 kr. // Øreringe, Sophie Bille Brahe 9.330 // Leggings, Arket 290 kr.

De største tendenser i 2019 © Anna Stokland / Moschino SS19
7 / 17

Sidste forår havde designerne fået blomster på hjernen. Og med sommerens vintagebølge blev modebilledet og ikke mindst dit instagramfeed oversvømmet med vintageinspirerede blomsterprint. Til foråret kan du også vælge knap så sukkersøde digitalprint i skarpe nuancer med tonsvis af attitude. Blandt andet Moschino hylder de abstrakte print og leder tankerne hen på både MC Hammer og ikoniske 80’er-kampagner.

De største tendenser i 2019 © Anna Stokland / Acne Studios
8 / 17

Cyberprinsesse

Lige dele futuristisk, romantisk og sporty. Med veste, frynser, læder og digitalprint. En bohemet cyberprinsesse møder 80’erne i en 2019-kontekst og er helt i tråd med sæsonen uendeligt svær at definere og putte i en kasse. Mærker som Louis Vuitton, Acne Studios og Chloé hylder et moderne kulturclash, hvor futuristiske snit og rå detaljer fusioneres med et mere feminint udtryk med flagrende hår og pyntesyge.

Taske, Loewe 4.490 kr. // Støvler, Gianvito Rossi 7.290 kr. // Kjole, By Malene Birger 2.399 kr.

De største tendenser i 2019 © Anna Stokland / Saint Laurent SS19
9 / 17

Moderne 80'ere

80’erne har haft godt fat i modebilledet de sidste sæsoner. Men hvor looket har været en smule udklædt, skal de glade 80’ere nu mere inkorporeres i din hverdagsuniform, hvor der gerne må dresses lidt mere op og skrues lidt ned for det karikerede. Tænk spidse snuder som hos Givenchy, skarptskårne blazere, draperinger, voluminøse smykker, høje taljer som hos Saint Laurent og sorte, røde og gule toner. Dog serveret med et lille gran uhøjtidelighed.

Hat, Chanel 7.760 kr. // Bodystocking, Résumé 999 kr. // Kjole, Asos 230 kr.

Tendenser 2019 © Anna Stokland / Clavin Klein SS19
10 / 17

Surfin' USA

Tie-dye, stone wash, neopren, cykelshorts og surferhår. Og så en tanktop fra Calvin Klein med det ikoniske billede fra filmen Jaws. Der er dømt California love til foråret, hvor modehuse som Stella McCartney, Prada, Calvin Klein, Sportmax og Proenza Schouler rider med på bølgen og lader sig inspirere af den amerikanske surfkultur. Undgå, at looket bliver for udklædt ved at sætte enkelte elementer sammen med din skandinaviske basisgarderobe.

Tendenser 2019 © Anna Stokland / Alberta Ferretti SS19
11 / 17

Arbejd, arbejd

Det er tid til at trække i arbejdstøjet. Bogstaveligt talt. For designerne tænker i praktisk anvendelighed til foråret med kedeldragter, praktiske jakker og store lommer, i en farveskala, der spænder fra safari til khaki. Tænk pigegruppen All Saints i 90’erne, der sværgede til de praktiske cargobukser. Eller 80’ernes kedeldragter, som denne sæson får en update hos blandt andre Isabel Marant. For en moderne vinkel på trenden kan du finde stylinginspiration hos Givenchy, der gør looket lidt mere glamourøst med glimtende smykker og høje hæle.

Frakke, Burberry 13.200 kr. // Bukser, Isabel Marant 2.800 kr. // Solbriller Givenchy 1.975 kr.

De største tendenser i 2019 © Anna Stokland / AALTO SS19 og Emilia Wickstead SS19
12 / 17

Godt skåret

Et kig til mave eller bryst, en asymmetrisk udskæring på en cocktailkjole eller en smuk skulpturel udskæring. Til foråret skal der med et kærligt nik til 80’erne tænkes skarpt og skulpturelt.

Tendenser 2019 © Anna Stokland / Balenciaga SS19
13 / 17

Skulpturelt

Elegancen er tilbage i modebilledet, og det lidt udtrådte normcore-look må siges at være på retræte – der må gerne dresses lidt ekstra op. Balenciagas kreative chef, Demna Gvasalia, der også er chefdesigner for modekollektivet Vetements, var om nogen manden, som hyldede hættetrøjer og far-sneakers, og som gjorde det okay at have joggingbukser på på arbejde. Men det er slut. Balenciaga-kvinden anno 2019 er blevet voksen og elegant og hengiver sig som hos flere andre modehuse denne sæson til det skulpturelle med en hyldest til modehusets stifter, Cristóbal Balenciaga. Men i en opdateret version og med et glimt i øjet.

Tendenser 2019 © Anna Stokland / Isabel Marant SS19
14 / 17

Denim

At denim for længst har indtaget catwalken er ingen nyhed. Og så alligevel. For når et modehus som Chanel vælger at sende et par jeans ned ad catwalken stylet med en asymmetrisk badedragt, har det demokratiske materiales indflydelse nået nye højder. Også Isabel Marant hylder det slidstærke materiale i en stone-washed 80’er-inspireret version, mens Miu Miu tilføjer lidt glamour med similisten og pailletter.

Jakke, Calvin Klein Jeans 1.200 kr. // Nederdel, Jean Atelier 4.141 kr. // Buksedragt, Frame 2.200 kr.

Tendenser 2019 © Anna Stokland / Chanel SS19
15 / 17

Cykelshorts

Du kommer ikke uden om dem til foråret. Cykelshortsene, der allerede blev spottet under diverse modeuger hen over sidste sommer og efterår, er tilbage i modebilledet i forskellige længder – hvad enten du kan lide det eller ej. Men træd varsomt, for de sporty shorts skal bruges med omhu. Find inspiration hos Chanel, og gør dem mindre street og mere chikke med en skarp silhuet, fitted jakke og røde læber.

Tendenser 2019 © Anna Stokland / Jil Sander SS19
16 / 17

Les beiges

Hvor vi i efteråret kastede vores kærlighed på alle nuancer af brun og camel, er de internationale designere ikke i tvivl om, at beige er forårets farve. Fra sandfarvet til dyb beige – og alle nuancer derimellem. Find inspiration hos modehuse som Miu Miu, Max Mara og Jil Sander, bær farven fra top til tå, i forskellige nuancer, og lad interessante materialemiks skabe dybde, så udtrykket ikke bliver fladt.

Armbånd, Asos 105 kr. // Nederdel, Custommade 1.119 kr. // Strik, Totême 1.700 kr. // Taske, Rejina Pyo 8.800 kr.

Tendenser 2019 © Anna Stokland / Miu Miu SS19 og Clavin Klein SS19
17 / 17

Bow wow

I håret, over brystet, på skulderen eller på kraven. Hvor den sidder er som sådan underordnet, så længe der bindes en sløjfe til foråret.