Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skærmbillede-2021-11-08-kl.-15.24.39 © Jacquemus

Jacquemus AW21.

Denne 00'er-top er tilbage i modebilledet

Først var det de lavtaljede jeans, så de mavekorte toppe og til sidst de vamsede veloursæt – og nu har endnu en 00'er-tendens fundet sin vej tilbage til catwalken.

00'erne har atter meldt deres ankomst på catwalken – og denne gang med en mindst lige så omdiskuteret beklædningsdel som de lavtaljede bukser og den mavekorte top, der også var populære tendenser i 00'erne og siden har fået en revival.

Denne gang er der tale om boleroen, der særligt var fremherskende i slutningen af 90'erne og starten 00'erne, og som nu er tilbage i modebilledet. Boleroen – også kendt som en sjælevarmer – er en cardigan-model, som er karakteriseret ved sit korte snit, der stopper lige under brystet, og som desuden er designet, så den kun dækker den øvre del af ryggen, arme og bryst.

Det er blandt andet modehuset Jacquemus, som allerede sidste år genoplivede bolero-trenden, og som igen skruer helt op for tendensen i AW21-kollektionen. Også Khaite og Nensi Dojaka tager bolero-udtrykket til sig ved at bruge bolero-snittet på både bluser og kjoler.

Tendensen har for alvor taget fart på Instagram, hvor modeller og influencere som Bella Hadid og Camille Charriere har taget den til sig, og selvfølgelig følger highstreetmærkerne også trop med deres bud på boleroen.

Det er denne sæson primært den kropsnære udgave af boleroen, som går igen. Ovennævnte designerne har dog hver deres fortolkninger af tendensen – blandt andet hos Jacquemus, der på bedste Jacquemus-facon giver boleroen et mere sensuelt udtryk ved at style den uden noget under, ligesom boleroen også nemt kan styles til hverdag.

Selvom det næppe er boleroen, der vil holde dig varm hele vinteren, kan den tilføre dit look et feminint og chikt udtryk. Style den eksempelvis ud over din kjole til vinterens julefrokoster: På den måde gemmer du ikke helt din fine kjole væk, hvis du får brug for et ekstra varmende lag. Du kan også bruge den ud over en basic trøje for et fint (og varmende) lag-på-lag look. Alternativt kan du gå efter toppe eller kjoler, der imiterer bolero-udtrykket med et snit, hvor skuldre, arme og ryg dækkes, mens brystet er bart.

hmgoepprod-3

H&M
Bolero
179 kr.

213kn23-213_236120_le_cardigan_alzou_natural_6

JACQUEMUS
Bolero
1.860 kr.

Skærmbillede-2021-11-08-kl.-18.32.32

WEEKDAY
Bolero
150 kr. (før: 200 kr.)

MADDY_IVORY_026_1080x

KHAITE
Top med bolero snit
9.036 kr.