© Anna Stokland

Denne cool jakketendens er perfekt til foråret

Overgangsjakker kommer i mange forskellige udgaver, men i øjeblikket er det især denne version, som fylder i modebilledet – og måske har du den allerede i garderoben.

Læderjakken er en sand garderobeklassiker, og gennem årene har vi set den cool jakke i mange forskellige versioner. Denne sæson er det også en helt særlig type af læderjakke, som dominerer modebilledet: nemlig bikerjakken, som er kendetegnet ved sine rå lynlåse og den karakteristiske krave.

På SS22-catwalkene kom flere designere med deres bud på årets nok sejeste overgangsjakke – heriblandt Prada, som fremviste bikerjakker med et klassisk snit og fremhævede skuldre, og hos Tiger of Sweden, som havde givet bikerjakken et let oversized fit. Det oversized element gik også igen hos Simone Rocha, hvor jakken desuden var blevet udstyret med feminine ballonærmer.

Det er langt fra første gang, at bikerjakken har gjort sig populær, og den er aldrig rigtig forsvundet ud af modebilledet. Den har dog haft sine storhedstider: Den var nærmest synonym med Kate Moss' stil i 1990'erne, mens Acnes version i 2010'erne var stort set uundgåelig i gadebilledet, og nu er den for alvor sat på modelandkortet igen.

"Jeg elsker, at den rå bikerjakke igen er blevet en kæmpe tendens i modebilledet. Jeg vil style den med et par baggy straight leg jeans for at få en vibe a la 1970'ernes rockikoner. Til fest vil jeg style den med en mininederdel for at dresse den lidt op. For at gøre looket ekstra rocket vil jeg tilføje et par stomper boots og et par smalle solbriller," siger Costumes kommercielle redaktør Clara Matz.

Vi har samlet fire bud på tendensen herunder.