© ANNA STOKLAND

Denne sæson har din klassiske trenchcoat fået en rå og cool makeover

Er du klar til at udskifte den velkendte klassiker med denne udgave?

Der er efterhånden ingen tvivl om, at modeverdenen har genopdaget de nostalgiske 90’ere og 00’ere, selvom det umiddelbart var svært at tro, at tvivlsomme trends som de tykke highlights i håret eller den cropped cardigan ville få en renæssance.

Men tendenser har det som bekendt med at vende tilbage. Og i en ny og opdateret udgave er den lange 90’er-hittende The Matrix læderfrakke bestemt ingen undtagelse. Hvis vi tager et kig på catwalken denne sæson, er det nemlig særligt trenchcoat-udgaven af den velkendte frakke, der løber med opmærksomheden.

Dette vinter og efterår ser vi lædertrenchcoaten på catwalken hos flere af de store modehuse, gerne enten klassisk sort eller cognacfarvet. Den alsidige frakke kan styles cool og afslappet med løse bukser a la Valentino eller ladylike med et pencilskirt som hos Saint Laurent.

Den kan med andre ord bruges til det meste, hvorfor den er et godt bud på en cool tilføjelse til overtøjs-garderoben, som du kan få glæde af at trække i sæson efter sæson. Og så er den også en tand varmere end den klassiske tynde trenchcoat, vi allerede kender.

I gadebilledet er den mindst ligeså udbredt, og den klassiske frakke omfavnes blandt andet af stilfulde kvinder som Emili Sindlev og María Bernad. Brug den lukket som et look i sig selv, eller sammensæt den med en strikket vest, nederdel og eventuelt varme lange støvler på kolde dage.