Striber forår sommer 2022
© Anna Stokland

Denne tendens bliver stor i 2022 – og du har den garanteret i din garderobe

Du kender den, du elsker den måske allerede – og så har du den næsten med garanti i garderoben.

Nogle tendenser kommer og går, mens andre er kommet for at blive. Sidstnævnte gør sig blandt andet gældende for et helt særligt mønster, der gennem de seneste mange årtier er blevet anset som en klassiker i garderoben, og som dette forår har fået fornyet fokus: striber.

Striber rækker langt tilbage i modehistorien. Allerede tilbage i 1928 lancerede Adidas deres karakteristiske tre striber, som i dag præger alt fra sko til tøj. I 1960'erne sendte Sonia Rykiel en mangefarvet, stribet sweater ned ad catwalken, og gennem de kommende årtier blev striber allemandseje. Det gælder særligt bretonstriber, mange forbinder med modeikoner som blandt andre Brigitte Bardot, Coco Chanel og Jane Birkin, der alle er kendt for deres særlige franske je ne sais quoi-kvalitet.

I SS22-kollektionerne hev flere designere atter striber frem fra arkiverne og præsenterede nye fortolkninger af det velkendte mønster. Det gælder blandt andre Balmain, som holdt striberne i en klassisk sort-hvid farveskala, men kombinerede horisontale og vertikale striber. Hos Dior fik striberne dog et helt nyt udtryk med forskellige bredder og farver. Også modehuse som Marni, Jil Sander, Louis Vuitton og Victoria Beckham sendte striber i et hav af forskellige udgaver ned ad catwalkene.