90er minimalisme styling tendens
© Henrik Bülow for Costume

Derfor skal du kaste dig over 90’er-minimalismen, der er alle vegne

Costumes moderedaktør guider dig til forårets og sommerens mest sexede tendens

En ting er klassikere. De stilrene og dem, der holder sæson efter sæson. Garderobeklassikerne, der er enkle, tidløse og ukomplicerede. Men så er der minimalismen – når mode virkelig skærer ind til benet. De to retninger er tæt forbundne.

I Costume-magasinet nummer 5, der er på gaden frem til 5. maj 2020, kigger vi nærmere på tendensen, der havde sin oprindelse i 90’erne, og som igen har momentum.

Den blev i sin tid ført an af designere som Prada, Calvin Klein, Martin Margiela og Helmut Lang med muser som Carolyn Besette Kennedy, Kate Moss og Gwyneth Paltrow. Opskriften var omend klassisk på én gang stærk, poetisk, kontemplativ, feminin, eksklusiv og sporty.

Det, vi ser i dag, spinder videre på retningens dogmer og kombinerer lingeri med rene linjer, tech-materialer og asymmetri. Det nye ‘clean cut’ er i skarp kontrast til den øvrige mode lige nu, der dyrker det kunstneriske, skulpturelle og odd. Men tag ikke fejl. Tendensen er med sine lette materialer, fokus på hud og underspillede styrke sommerens mest sexede. En no nonsense-filosofi, hvor less virkelig er more.

© Henrik Bülow for Costume
© Henrik Bülow for Costume

FOTOGRAF Henrik Bülow / STYLING Camilla Larsson / MODEL Anna de Rijk / CASTING Juergen Schabes casting / MAKE UP Marie Thomsen / HÅR Henrik Haue / FOTOGRAFASSISTENT Felix Adler / STYLISTASSISTENT Noah Chahid