Anja og Viktor filmene
© Anja og Viktor

Derfor skal du klæde dig som Anja og Viktor

Lige nu kan du se alle Anja og Viktor-filmene på Netflix – og du skal ikke kun se med for underholdningens skyld

Fortællingen om den unge Viktor Knudsen, der hikkede sig til Anjas kærlighed, har næsten opnået kultstatus.

Lige nu kan du se alle filmene om Anja og Viktor på Netflix, men den underholdende kærlighedsfortælling er ikke eneste grund til, at du skal trykke play.

Den første film i rækken, Kærlighed ved første hik, der udkom i 1999, er nemlig spækket med inspiration til din garderobe, da castets påklædning er præget af de 90'er- og 00'er-referencer, vi ser overalt i modebilledet.

Her har vi sammensat en shoppeguide inspireret af stilen fra filmen – og du vil blive overrasket over, hvor mange af tendenserne, du allerede har taget til dig.

1. Glimmerkjole med spagettistropper

Lige inden Anja kurerer Viktors hikke med sætningen “Du får et kæmpe kys af mig, hvis du kan hikke én gang til,” forsøger Anjas veninde Gitte med drik-en-øl-på-hovedet-tricket.

Det er ikke kun Gittes hikkekur, du bør notere dig; Hendes enkle pailletkjole med spagettistropper er en elegant videreudvikling af slip-kjolen, som også er en musthave i 2019.

© Anja og Viktor

2. Hårpynt og fleecetrøje

Håraccessories er på sit højeste og jo mere pyntede, desto bedre. En anden, og noget anderledes tendens, i tidens modebillede er det praktiske fleecemateriale, som også har fundet vej til highstreetbutikkernes hylder.

I tredje film i rækken, Anja efter Viktor, finder du både pyntede hårelastikker og lune, pastelfarvede fleecetrøjer.

© Anja og Viktor

3. Pastelfarver

I tredje film i rækken, Anja efter Viktor, bliver vi introduceret for Peters snobbede kusine Marlene, som har forkærlighed for pastelfarver. Gør som Marlene, og gå efter en kjole i en sart pastelfarve tilsat matchende negle og iøjnefaldende hårpynt.

© Anja og Viktor

4. Farverig øjenskygge og leopardprint

Lakjakke, lilla øjenskygge og leopardprintet top. Da en purung Neel Rønholt i rollen som Tanja forsøger at stjæle Viktor fra Anja er det iført et festlook, som i allerhøjeste grad også var gået an i dag.

© Anja og Viktor

Skjorte, Zara 129 kr.(før: 449 kr.)

5. Perleøreringe

Perler er her, der og alle vegne denne sæson, hvor det naturlige materiale fundet vej til alt fra hårspænder og tøj til sko og smykker. Sidstnævnte viste Anja et fint eksempel på med et par øreringe, der minder en smule om det populære par fra Anni Lu.

© Anja og Viktor

6. Denim, cowboystøvler og silkekimono

Viktor i rød silkekimono og Gitte i maxi-denimnederdel tilsat rå cowboystøvler. En akavet scene, der flyder over med tendenser, da cowboy-looket stadig er en fremtrædende del af modebilledet, mens kimonoen er gået hen og blevet en moderne klassiker.

© Anja og Viktor