© ANNA STOKLAND

Dette behagelige materiale fra 1970'erne er tilbage i modebilledet

Fløjl er ikke kun behageligt, men også cool på den helt perfekte og oldschool måde. Det bløde materiale har for alvor ramt catwalken igen, og har du ikke allerede investeret i lidt fløjl til garderoben, kan du sagtens gøre det nu, da tendensen vil fortsætte langt ind i 2022.

Er du lige så vild med fløjl, som vi er? Hvis ikke, er du måske overbevist efter at have læst nedenstående – for materialet er både pænt og behageligt og er denne sæson for alvor tilbage på catwalken og i gadebilledet.

Man associerer ofte fløjl med 1970'erne, hvor materialet var særligt populært til bukser, men op gennem de seneste årtier har det fået den ene renæssance efter den anden. Denne sæson er ingen undtagelse, og på FW21-catwalken hos blandt andre Isabel Marant, Dior og Zadig & Voltaire prægede fløjl alt fra kjoler til bukser og frakker holdt i en mørk farveskala af mørkegrøn, mørkeblå, mørkerød og naturligvis den klassiske brune nuance.

Også på Instagram har tendensen gjort sit indtog og bliver stylet på utallige måder – blandt andet i en farvestrålende, oversized udgave af de klassiske fløjlsbukser hos influencer Emili Sindlev.