Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Simone Rocha AW20 © Anna Stokland

Dette klassiske smykke er tilbage

Det er tid til at finde de klassiske og elegante perlesmykker frem igen.

De fås i et hav af forskellige størrelser og former og pryder modebilledet endnu en gang. Der selvfølgelig tale om de klassiske perler. Smykkerne slog for alvor igennem i 1900-tallet, og i 20'erne var det især de lange perlehalskæder, der hittede sammen med store armbånd, stenbesatte brocher og frynsekjoler. I 50'erne og 60'erne blev perlekæderne korte og en del af et mere konservativt look a la Jackie O og Audrey Hepburn. Nu er perlerne kommet retur, og de seneste par sæsoner har alt fra perlebesatte tasker til sweatre hittet på catwalken. Det er dog de klassiske smykker, du skal gå efter denne sæson, og det kan godt betale sig at investere i ægte perler, der vil holde mange år fremover.

De smukke perler stammer fra muslinger, hvis inderside består af perlemor. Når et fremmedlegme kommer ind i perlen, for eksempel et sandkorn, vil muslingen belægge det med perlemor, så det ikke generer muslingen længere. Det kan tage op til flere år at lave en perle, og de naturligt fremkomne perler bliver sjældnere og sjældnere, hvilket forklarer den høje pris på nogle perler.

Perler kan dog også skabes ved at indsætte sandkorn i muslinger, og derved bliver de til at betale. Der findes også gode kunstige perler, men hvis du vil have det naturlige perlemorslook, er det en god idé at gå efter ægte perler.

AW20C-Chanel-049 © Anna Stokland
1 / 3

Gabrielle ‘Coco’ Chanel var stor fan af perler, og de seneste par sæsoner har perlesmykkerne da også domineret på Chanels catwalk, senest i en opdateret udgave, hvor de er brugt i et bredt bælte.

AW20C-GValli-057 © Anna stokland
2 / 3

Giambattista Valli har stylet de klassiske perlekæder på tværs af overkroppen. Lad dig inspirere til et outfit med en oversized jakke og et par jeans for et cool look.

AW20C-MJacobs-611 © Anna Stokland
3 / 3

Er du vild med det klassiske og elegante udtryk, så hold dig til en enkelt perlehalskæde og et par øreringe som hos Marc Jacobs. Gå efter perler i forskellige størrelser, det gør det tidløse look lidt livligt.

Perlehalskæde
Øreringe perler
Ring med perler
Perlearmbånd
Broche med perler
Armbånd med perler
Perleøreringe
Halskæde med perle
Mere om Tendens? Få Costumes nyhedsbrev