Harembukser er moderne og set på Hailey Baldwin
© Anna Stokland / Pinterest

Er 80'ernes mest frygtede buks tilbage?

Bukserne forbindes i dag med Disney-figuren Jasmin, men alt tyder på, at de får et comeback i modebilledet

Kan du huske haremsbukserne? De er kendetegnet ved en løs silhuet, lavthængende skridt og brede bukseben, der samles ved anklen eller læggen.

Bukserne vandt frem i 80'erne og blev siden foreviget af Mc Hammer i musikvideoen til megahittet U Can't Touch This fra 1990. Haremsbukserne forsvandt siden helt fra modebilledet, for derefter at vende tilbage i 00'erne.

Og da tidens modebillede er besat af 00'erne, tænk bare på de små solbriller og Sex and the City-favoritten fra Dior, var det blot et spørgsmål om tid, før haremsbukserne vendte tilbage.

Harembukserne er tilbage i 2018

Streetstyle fra modeugen i Milano inkluderede også et par haremsbukser.

Haremsbuksen anno 2018

Alt tyder på, at 2018 er året, hvor haremsbuksen kommer tilbage. Eksempelvis er stilikonet Gilda Ambrosio netop blevet set med et par i læder, ligesom model Hailey Baldwin har vist sig i en forgyldt version.

Ligeledes har flere modehuse designet deres bud på haremsbukser, hvor eksempelvis Isabel Marant viste et par i denim og Puma x Fenty bød på en mere sporty version.

Haremsbukser i denim ved Isabel Marant AW17.

© Anna Stokland / Isabel Marant AW17

Haremsbukser anno 2018 er mere neddæmpede end den oprindelige version, og kan sagtens være et godt alternativ til dine jeans. Vi glæder os til at se, hvilke haremsbukser highstreetbutikkerne disker op med, når de får nys om tendensen.