© Emili Sindlev

Er denne praktiske støvle efterårets store skotrend?

Skynd dig ind og tjek, om du har et par stående i skabet.

Det praktiske fodtøj, som de fleste ejer, men som for mange kun forbindes med regnvejr og festivaler, har igen fundet vej til gadebilledet – selv i tørvejr. Det er selvfølgelig de gode gamle gummistøvler, der er tale om.

Mens det for nogle år tilbage særligt var gummistøvler fra Hunter og Ilse Jacobsen, der stod øverst på manges ønskeliste, har flere modehuses blåtstempling af gummistøvlerne på AW20-catwalken endnu engang givet plads til støvlerne i modebilledet.

Danske mærker som Designers Remix og Ganni har kastet sig over gummistøvlemoden, og også internationale modehuse som Dior, Prada og Bottega Veneta har præsenteret deres bud på den praktiske støvle.

Mens modellerne fra de danske mærker har en klassisk, minimalistisk silhuet har udgaverne fra de internationale modehuse et mere chunky og farverigt udtryk. Så hvad end du er til et par, der minder om de farverige ‘gummirøjser’ fra din barndom, eller du er til udgaven i en mere moden fortolkning, vil der nok være et par, der falder i din smag.

Har du svært ved at se ud over gummistøvlernes praktiske udtryk, kan du tage et kig på influencere som Blanca Miró, Emili Sindlev og Anna Sarlvit, der på chik vis styler støvlerne til deres hverdagsoutfits, så det rå gummi giver deres outfit kant.

Nedenfor har vi udvalgt en række af de sejeste gummistøvler lige nu.