© Pernille Teisbæk

En af 2020's største tendenser har du muligvis allerede i din garderobe

Vi så den allerede i begyndelsen af året, men vi er langt fra færdige med denne fine tendens, der kan gøre ethvert outfit spændende.

Du er sikkert stødt på den før, og måske har du endda allerede en hængende i din garderobe. Den overdimensionerede krave, som igen er et spotte i efteråret og vinterens AW20-kollektioner, er nemlig langt fra nyt bekendtskab.

Vi så allerede de store pyntede kraver i begyndelsen af året, hvor mærker som Ganni og Chanel hyldede kraven på forskellig vis i deres kollektioner, og det resulterede i, at vi adskillige gange har kunne se flere danske og internationale stilikoner iklædt tendensen.

Denne sæson har flere både high-end og highstreet mærker atter kastet sin kærlighed på de store, pyntede og detaljerige kraver. Heriblandt er det særligt takket være Gannis AW20-kollektion, der i den grad beviser, at kraverne er på tegnebrættet igen i efteråret og vinteren, at vi har fået et glædeligt gensyn med de skulpturelle kraver.

Mens det franske stilikon Camille Charriere nedenfor har valgt en mere let skjorte med romantiske flæser og broderi på kraven, der passer fint til de knapt så kølige efterårsdage, kan du, når de koldere temperaturer sniger sig ind på os, omfavne krave-tendensen ved at style den under en varm sweater som Pernille Teisbæk og Leandra Medine Cohen.

Det spanske mærke La Veste, som stylist Blanca Miró er medstifter af, har ligeledes ladet sig inspirere af tendensen, der går igen på flere at mærkets items. Mens du både finder de runde samt spidse kraver, hvis barnlige og legende udtryk giver nostalgiske associationer, udfordrer La Veste også disse velkendte udgaver med deres skjorte påsat en firkantet krave, der fylder hele brystet, og giver krave-trenden et innovativt udtryk.

Vil du selv have fingrende i en skjorte med den pompøse krave, har vi udvalgt et par fine bud på tendensen.