Tendens: Gul
© Anna Stokland

Farven, du skal gå efter denne sæson

Den skandinaviske stil er ofte kendetegnet af sorte klæder. Men denne sæson kan du roligt pakke dem bagerst i skabet og gøre plads til denne opsigtsvækkende farve

Denne sæsons ultimative it-farve er gul. Og selvom farven rimer på sol og sommer, holder den også langt ind i efteråret, hvor knaldgul, støvet okker og brændt karry har farvelagt den nye sæsons tøj og accessories.

Queen B, Lemonade og den symbolske farve

Med vandet skummende bag sig kommer Queen B marcherende ud af en bygning iført en gul gudindekjole, et frydefuldt smil på læben og et baseballbat, som hun vredt smadrer alt på sin vej med. Den gule feber brød for alvor ud sidste år med musikvideoen til Beyoncés storhit Hold Up, og i betragtning af, at albummet Lemonade tager udgangspunkt i Jay-Z’s formodede utroskab, er det nok ikke helt tilfældigt, at Beyoncé netop er iført gul, der symboliserer svigt.

En gammel skrøne siger da også, at man som kvinde skal blive mistroisk, hvis ens mand kommer hjem med gule blomster. Hvorvidt mænd omvendt skal blive urolige, hvis kvinder klæder sig i gult, siger skrønen intet om. Men lad os for deres skyld ikke håbe på det, for den gule tendens har for alvor spredt sig i gadebilledet det seneste år. Og den er bestemt ikke på retræte med efterårets snarlige indtog.

Tendens gul
© Beyonce i musikvideo til Hold Up

Gul på catwalken

Ved de internationale modeuger blev det slået fast én gang for alle, at farven ikke kun hører de sommerlyse nætter til. I den nye sæson optræder gul i et utal af variationer og fortolkninger hos både highstreet–mærker og de store modehuse.

Karrygule kjoler og ringtasker stråler om kap hos Mulberry, og Calvin Klein står bag gul pels pakket ind i plastik. På catwalken hos Altuzarra, Creatures of Comfort og Marc Jacobs var gul kombineret med fløjl, mens højhalsede silkekjoler i varm gul og lange støvler med runde snuder i skrigende gul er at finde hos Valentino. Hos David Jones ses solgule, feminine jakkesæt med korte ærmer, mens Alberta Ferretti står bag lange velourkjoler i støvet gul og sæt, hvor tøj, støvler og hatte er i samme solgule nuance. Så Hold Up, og gå efter gul, når du gør dig klar til sensommeren.

Tendens gul
© Valentino // Altuzarra // Alberta Ferretti // Calvin Klein

Ikoniske kvinder i gul

Den smukke farve har været centrum på flere store modeøjeblikke. Se to eksempler nedenfor, hvor du kan lade dig inspirere til at gøre dem kunsten efter.

Tendens gul

Pernille Teisbæk var på forsiden af sin bog Dress Scandinavian, der udkom sidste år, iført gule bukser, en skriggul regnjakke fra Rains og Gannis populære T-shirt påtrykt en banan og ordet "Yellow".

© Pernille Teisbæk
Tendens gul

Emma Stone steppede og sang i Oscar-vinderen La La Land iført en enkel, gul sommerkjole, der, ud over at have tiltrækkende effekt på Ryan Gosling, understregede, at farven ikke kun klæder solbrun hud.

© Emma Stone og Ryan Gosling i La La Land