Find den perfekte kimono til dig.
© Net-a-porter.com

Find den kimono, der passer til dig

Alle bør have mindst én kimono i garderoben, og med vores guide bliver det meget lettere at finde din favorit – uanset om du er til kimono-kjoler, kimono-jakker eller lange kåber.

Skønne kimonoer

En kimono er alsidig og passer til stort set alt fra jeans til en tynd kjole, kimonoen klæder alle kropstyper, og så kan den bruges både vinter og sommer – og derfor bør du have mindst én kimono i din garderobe. Kimonoen har en lang og spændende historie, og i dag fås den både i form af klassiske kimonoer, kimono-kjoler, som udgør de fineste festkjoler, og kimono-jakker, som kan være et fint alternativ til din almindelige overgangsjakke.

Vi har udvalgt de flotteste kimonoer, som du kan shoppe herunder – og hvis du også vil blive klogere på den traditionsrige beklædningsgenstand, får du også lidt fakta om kimonoen:

  • Kimonoens historie
  • Det betyder ordet kimono
  • Formen på din kimono
  • Kimonoens symbolik
  • Det betyder farven på din kimono
  • Det betyder symbolerne på din kimono
Kimono fra Sissel Edelbo

Lilla kimono fra Sissel Edelbo hos Magasin.dk, 999 kr.

© Magasin.dk

Kimonoens historie

Kimonoen har eksisteret siden 700-tallet i Japan, hvor den blev brugt af både mænd og kvinder. Den smukke dragt fandt først vej til Europa i starten af 1900-tallet, men er i dag en fast del af moden. Eksempelvis har modehuse som Celine, Gucci, Marni og Moschino alle vist deres fortolkning af kimonoen i løbet af de seneste par år. I Danmark er vi også glade for den florlette kåbe, som ofte bliver spottet i gadebilledet.

Det betyder ordet kimono

På japansk betyder ordet kimono: Ting at tage på, hvilket er en fin beskrivelse af kimonoen, der bekendt kan tages på til alt, og dermed er den 'ting', du bør række ud efter, når tøjkrisen melder sig.

Formen på din kimono

En kimono kommer både i kort og lang, som en åbenstående kimono-kåbe, med bindebånd som en kimono-kjole, en kort kimono-bluse, eller en lang kimono-morgenkåbe.

Kimono fra Gucci med blomster

Kimono med blomster fra Gucci hos Mytheresa.com, ca. 16.324 kr.

© Mytheresa.com

Kimonoens symbolik

I det gamle Japan havde kimonoens farver og symboler forskellige betydninger. Oprindeligt fortalte kimonoens print omverden om ens alder, hvorvidt man var single, rig, og ens status i samfundet.

Det betyder kimonoens farver

Den lilla kimono står for udødelig kærlighed, og designeren bag denne flotte variant, Sissel Edelbo, er et af de danske mærker, som tilbyde kimonoer i alle farver og former.

Er du bange for småkryb, skal du vælge en blå kimono, da denne farve mentes at kunne skræmme slanger og kryb væk.

Den røde kimono er mindst lige så opsigtvækkende i farven som dens oprindelige betydning, der står for ungdommelighed og lyst.

Det betyder symbolerne på din kimono

På de traditionelle vinterkimonoer er der oftest bambus og grantræer, på forårskimonoerne skrues der op for farverne og blomsterne ligesom på denne kimono fra Only.

Denne kimono fra Villa byder på et smukt trane-print, hvilket måske ikke er helt helt tilfældigt, da brug af denne fugl oprindeligt symboliserede et langt liv.