© Mango

Frem med strikketøjet, denne hjemmegjorte trend hitter stadig

Det er ikke for sent at hoppe med på strikkebølgen. Heldigvis er der også inspiration at hente til dig, der hellere shopper et færdigstrikket item frem for garn.

Det er ikke til at komme udenom, at en af 2020’s allerstørste tendenser har været blød og behagelig – og så har den ofte været hjemmelavet. Forårets lockdown fik mange danskere til at kaste sig over garn og strikkepinde for at kreere veste, karklude og sokker.

Vi spår den kreative aktivitet en lang levetid, og vinterens aflyste fester og arrangementer gør det kun endnu mere oplagt at kaste sig ud i sweatre og cardigans, der kan holde dig varm hele sæsonen. Er du nybegynder, har vi fundet 9 nemme begynderprojekter.

Instagram vrimler med kreative profiler, der deler ud af tips, tricks og opskrifter. En af dem er Knitting for Olive, som ud over instagramprofilen tæller en hjemmeside, hvor mor og datter sælger garn og strikkeopskrifter. Opskrifterne er blandt andet på sweatre, cardigans og toppe, både til børn og voksne. Er du ferm med strikkepindene, kan du for eksempel hoppe ud i deres Bregne sweater, der har det fineste hullede mønster.

Hvis du allerede mestrer strikkegarnet og leder efter nye udfordringer, kan du passende hoppe ud i hækling. Det gjorde Lulu Kaalund, da hun efter en hjernerystelse måtte opgive drømmen om at blive kok. Hækling blev derfor hendes nye levevej, og i dag kreerer hun både tøj og tæpper i de vildeste mønstre. Hendes venteliste er lang, men lige nu kan du faktisk shoppe en af hendes veste hos Soulland. Vil du selv prøve kræfter med hækling, kan du for eksempel finde opskrifter på både toppe, sweatre og kjoler hos Mati Denmark.

Hvis du er vild med looket, men endnu ikke selv er hoppet med på strikke- eller hæklebølgen, kan du heldigvis shoppe færdiglavede items lige her.