© Versace

G-strengen er tilbage i modebilledet – og den skal være synlig

Den synlige g-streng anno 00'erne er tilbage i modebilledet. Hvad synes du om tendensen?

Tendenser kommer og går, og indimellem genopstår kontroversielle modetrends, som vi måske troede, at vi havde vinket endeligt farvel til.

Som vi har set det med mange andre tendenser fra 00'erne, er den lille trusse, som var særligt populær blandt flere af årtiets prominente personligheder som Paris Hilton og Christina Aguilera, også vendt tilbage. Det er selvfølgelig g-strengen, der er tale om – og ligesom i 00'erne skal den kunne ses over buksekanten. Et stort modsvar til sommerens opblomstrende tendens, hvor det var de herreinspirerede boksershorts, som vi på cool og afslappet vis skulle vise frem.

Den fremherskende tendens, der oprindeligt blev introduceret på slut 90'ernes catwalks hos blandt andre Gucci og Christian Dior, kan nu også spores på diverse catwalks hos Givenchy og Versace, som hver fremviser deres fortolkning af tendensen. Mens Givenchy helt tydeligt viser den lille, tynde g-streng frem under en lavrygget kjole, har Versace nærmest indbygget en g-strengslignende strop som en del af tøjet.

Vi er også begyndt at se den synlige g-streng hos nogle af tidens store stilikoner som modellerne Adut Akech, Emily Ratajkowski og Hailey Bieber, skribent og podcastproducer Camille Charriere og sangeringen Dua Lipa. Til forskel fra Hilton og Aguilera, hvor g-strengen var stylet til et par lavtaljede jeans, er g-strengen i dag trukket helt op i navlehøjde, så den synliggøres over kanten på enten en kjole med dyb ryg eller et par højtaljede bukser.

Spørger du dig selv, hvorfor trenden mon er tilbage, så er Vogue Market Editor Alexandra Gurvitchs bud, at den kontroversielle tendens er en måde, hvorpå vi på underspillet vis kan sætte fokus på hofterne – hvis vi altså tør.