© @sidselalling

Glem sweatsuitet: Nu er det tid til at rette blikket mod dette klassiske sæt

Sættet er dit elskede sweatsuits diametrale modsætning, og så er det oplagt til både hverdag og fest.

Har du også længe sværget til det komfortable sweatsuit? Så er du med garanti ikke alene. Sweatsuitet har længe været – og er særligt under corona blevet – den foretrukne beklædning for mange, også uden for hjemmet.

Denne sæson er der dog fokus på en helt anden type sæt, som både er oplagt til kontoret og byturen: På de forskellige AW21-catwalks viste modehuse som The Row, Victoria Beckham og Stella McCartney nemlig, at det dette efterår er oplagt at investere i et klassisk suit bestående af habitbukser og en blazer. Modellen, der gik igen på flere catwalks, er den slouchy og oversized variant, som giver den ellers til tider lidt 'stive' habit et mere cool og afslappet look.

Et suit giver ikke blot et elegant og klassisk look, men er tilmed belejligt at have i klædeskabet for at undgå de værste tøjkriser. Du behøver nemlig ikke både tage stilling til meget andet, end hvilke sko og accessories, du vil style suitet med.

Suitet er desuden en god investering, da det kan bruges både til hverdag og fest. For et afslappet hverdagslook kan du tilsætte et par sneakers samt en basic t-shirt eller en skjorte som hos The Row – eller brug en rullekravestrik under som hos Stella McCartney på de særligt kølige dage. Udskift dine sneakers med et par fine højhælede sko og en top som hos Victoria Beckham for en mere festlig styling.

Herunder har vi udvalgt en række flotte suits, så du selv kan hoppe med på den klassiske og samtidig cool suit-tendens.