© Sophie Buhai

Her er 90'er-smykket, du ikke kan undgå i 2022

Det kan pifte ethvert look op til fest – og måske kan du endda finde en udgave frem fra gemmerne.

Mens en lang række af vinterens tendenser henter inspiration i de trendsættende 00'ere, skal vi lidt længere tilbage, når det kommer til 2022's store smykke-trend. Og særligt for de pyntesyge er der gode nyheder.

Halskæden, vi ikke kan komme udenom lige nu, er nemlig den iøjnefaldende, volumniøse og dekorative choker, som vi så meget til i 1990'erne, og som vi nu atter kan finde frem fra gemmerne.

I de kommende SS22-kollektioner er det særligt hos designere som Dolce & Gabbana, Richard Quinn og Saint Laurent, vi får alvor får et gensyn med den dekorative halskæde. Udgaven, vi ser denne sæson, er både den, som sidder helt tæt til halsen som hos Dolce & Gabbana, mens også den løsere udgave, der hænger ved kravebenet som hos Richard Quinn og Saint Laurent, er at spotte i kollektionerne.

Grundet halskædens chunky udtryk vil chokeren fungere perfekt som blikfang i dit outfit, og derfor har den også evnen til at pifte selv det mest afslappede look op til mere festlige anledninger.

Kommer du direkte fra arbejde, eller er du bare mest til de afdæmpede looks, kan du med fordel style halskæden til et casual outfit bestående af et par jeans, en basic t-shirt samt en blazer over – på den måde får dit hverdagsoutfit et festligt løft. Du kan som hos Saint Laurent med fordel gå efter en skinnende udgave, som vil tilføre dit outfit et underspillet og elegant udtryk.