Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Neo Mint årets farve 2020 © Copenhagenfashionweek.com

Her er årets farve 2020 – se hvordan du bruger den i din garderobe

Der er en ganske særlig grund til, at netop denne nuance er kåret til næste års trendfarve

Lyserød, lilla og fersken er nogle af de nuancer, som har domineret de seneste år. Og snart skal vi byde velkommen til endnu en pastelfarve, når kalenderen siger 2020.

Ifølge flere trendforskere og -forecasts, så kommer næste år til at stå i Neo Mints tegn, og det vil også give genlyd i modebilledet.

Neo Mint strækker sig fra de gullige over i de mere kølige og grålige nuancer af mint. Ifølge trendforskere er valget faldet på mint, da det er farven, som forener natur og teknologi; Emner, der begge fylder meget i mediebilledet på grund af de store klimaudfordringer, vi står overfor.

Neo Mint årets farve 2020

“Neo Mint er en iltet, frisk nuance som får videnskab og teknologi til at harmonere med naturen. Den har en cool, futuristisk vibe, men også en forbindelse til plantelivet og naturen,” skriver Jane Boddy, farveekspert hos trendbureauet WGSN, om 2020's store tendenser.

Desuden skal det fremhæves, at Neo Mint er en kønsneutral farve. Det går godt i spænd med en tid, som i høj grad gør op med den kasseinddelte opfattelse af køn, og dermed øges behovet for farver, der favner alle.

Mint har ad flere omgange været en fremtrædende farve i modebilledet, og i 2020 vil den pastelgrønne nuance igen finde vej til flere mærker og butikker – og formentligt også dit klædeskab.

Jeanne Damas i Neo Mint © Wenn.com

Det franske stilikon Jeanne Damas i flere udgaver af næste års it-farve Neo Mint.

Hvis du vil være på forkant med 2020's trendfarve, har vi samlet en stribe flotte mintfarvede fund til dig herunder.

Neo Mint tøj

Blazer, Frankie Shop hos Net-a-porter.com ca. 1.790 kr.// Sko, & Other Stories 695 kr.// Kjole, Stine Goya 1.800 kr.//Tørklæde, Zara 49 kr.// Taske, Balenciaga hos Mytheresa.com ca. 7.421 kr.

Mere om Tendens? Få Costumes nyhedsbrev