Neo Mint årets farve 2020
© Copenhagenfashionweek.com

Her er årets farve 2020 – se hvordan du bruger den i din garderobe

Der er en ganske særlig grund til, at netop denne nuance er kåret til næste års trendfarve

6. september 2019 af Marie Alkestrup

Lyserød, lilla og fersken. Det er nogle af de seneste nuancer, som Pantone Color Institute har kåret som årets farve. 

Farveinstituttets valg kommer ofte til at influere modebilledet, og i 2020 skal vi byde velkommen til endnu en pastel: Neo Mint. 

Årets farve 2020 strækker sig fra de gullige over i de mere kølige og grålige nuancer af mint. Ifølge trendforskere er valget faldet på mint, da det er farven, som forener natur og teknologi; Emner, der begge fylder meget i mediebilledet på grund af de store klimaudfordringer, vi står overfor. 

Neo Mint årets farve 2020
© Pantone

“Neo Mint er en iltet, frisk nuance som får videnskab og teknologi til at harmonere med naturen. Den har en cool, futuristisk vibe, men også en forbindelse til plantelivet og naturen,” skriver Jane Boddy, farveekspert hos trendbureauet WGSN, om 2020's store tendenser. 

Desuden skal det fremhæves, at Neo Mint er en kønsneutral farve. Det går godt i spænd med en tid, som i høj grad gør op med den kasseinddelte opfattelse af køn, og dermed øges behovet for farver, der favner alle. 

Mint har ad flere omgange været en fremtrædende farve i modebilledet, og i 2020 vil den pastelgrønne nuance igen finde vej til flere mærker og butikker – og formentligt også dit klædeskab. 

Jeanne Damas i Neo Mint

Det franske stilikon Jeanne Damas i flere udgaver af næste års it-farve Neo Mint.

© Wenn.com

Hvis du vil være på forkant med 2020's trendfarve, har vi samlet en stribe flotte mintfarvede fund til dig herunder. 

Gør som 24.000 andre

Seneste

Måske er du interesseret i...