Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Her er de skotendenser, der vil dominere sæsonen

En ny sæson er over os, og det betyder både nye tendenser, men også gensyn med klassikere, du måske allerede har stående i skabet. Vi har samlet efteråret og vinterens syv største skotendenser.

Kitten heels

Selvom den lille hæl ikke er noget helt nyt bekendtskab, er den alligevel en, der om og om igen dukker op i modebilledet. Hælen er en fin tilføjelse til dit hverdagslook, da den både løfter dit outfit og samtidig er en forholdsvis behagelig fornøjelse, der nok ikke vil efterlade dig med helt ømme fødder efter en helt dag iført dem. Hos Marc Jacobs er hælen påført en bredskaftet støvle, mens den tager form som klassisk pump med spids tå hos Black Collection.

KITTEN HEELS OG STØVLER © ANNA STOKLAND
Kitten heel støvler hvid
gennemsigtig kitten hæl
bløde sorte knæstøvler

Den chunky gummistøvle

Den grove og en smule kejtede udgave af den ellers velkendte gummistøvle har fået momentum på den internationale catwalk denne sæson. Store modehuse som Versace, Prada og Dior har i særdeleshed taget støvlen til sig og udfordret den klassiske udgave i forskellige versioner dog med én fællesnævner – støvlen skal gerne være så chunky som muligt. Mens gummistøvlen hos Prada både er farverig og voluminøs, henter Dior inspiration fra arbejdsstøvlen og holder den i en klassisk sort farve.

gummistøvler © ANNA STOKLAND
1354421_1_zoom
Højskaftet sort gummistøvle
Gul ankel gummistøvle

Militærstøvlen

Denne rå støvle med referencer til 90'ernes grunge og punkverdenen er en cool tilføjelse, der tilfører dit outfit kant, og denne sæson er støvlen så tilbage i modebilledet. Blandt andet er militærstøvlen spottet på catwalks hos Valentino og Zimmermann, hvor den er udrustet med tykke og kraftige såler, der giver den et volumniøst udtryk, der yderligere forstærkes af de store tydelige spænder som på modellen fra Zimmermann.

COMBAT-BOOTS © ANNA STOKLAND
militærstøvler
combat boots
korte støvler med lynlås

Den firkantede snude

Den elegante spidse snude har denne sæson fået en konkurrent i form af den 90'er inspirerede firkantede snude, der har fundet sin vej til catwalken hos flere designere, og som modsat den sexede spidse snude har et mere chunky og quirky udtryk. Snuden kan tilsættes en bred skare af sko, for mens den firkantede snude hos A.W.A.K.E MODE har fundet sin vej til et par mules, er den hos J.W. Anderson at finde på et par korte støvler og hos Proenza Schoulers på et par over-knee-støvler i læder. Så uanset hvilket par sko du står og mangler denne sæson, er der god grund til at kigge efter et par med den seje firkantede snude.

Square toes sko og støvler © ANNA STOKLAND
Enkle sorte støvler
Bred tå ballerinaer
støvler i bordeaux med square toe

Kædedetaljen

Tendensen med de kædebesatte sko, der nærmest ligner ankelkæder, er fortsat at spore på catwalken denne sæson, og mens en kraftig kæde kan sætte et råt aftryk på dit look, kan en mere spinkel kæde tilføre dig et fint udtryk. På catwalken hos Simone Rocha var modellernes ankler pyntede med perler selvfølgelig tilsat en chunky kæde på tværs af foden, som også gik igen hos Off-White og Sacai. Vil du imitere trenden uden allerede at eje et par kædebesatte sko, kan du i første omgang nøjes med at investere i en ankelkæde, der gerne falder lidt ud over foden.

Stilletter og sko med kæde © ANNA STOKLAND
77026315_37_B
Støvle med kæde
loafers med kædedetalje

Farverige læderstøvler

Selvom efteråret ofte er forbundet med afdæmpede nuancer, beviser flere designere denne sæson, at du også kan gå efteråret i møde iført et par farverige støvler i alt fra postkasserød til solskinsgul. Hos flere modehuse kommer modellen i læder og med højt skaft herunder både i form af de helt tætsiddende sokke-lignende sock boots som hos Proenza Schouler og de mere løse og posede slack boots som hos Lanvin. Selvom de farverige støvler kan virke opsigtsvækkende, kan du, hvis du har mod på at stå ud, med fordel tilsætte et par flaskegrønne støvler med et outfit i andre iøjnefaldende farver.

Læderstøvler farvede knæstøvler © ANNA STOKLAND
77045130_76_B
351be1b982b74906be5a0b93ea29de02
turkis knæstøvler med stilethæl

Ridestøvlen

En anden støvle, der har indtaget modebilledet, men som ligesom gummistøvlen finder sin oprindelse uden for catwalken, er ridestøvlen. Mens den klassiske ridestøvle er kendt for sit slanke og elegante udtryk, har udgaven, der har fundet vej til modehuse som Valentino og Brock Collection, et mere løstsiddende og tendenserende chunky udtryk, der hos Chanel endda bevæger sig over i en mere piratinspireret model, hvor den øverste del af skaftet er nedfoldet over støvlen.

ridestøvler og rideinspirerede støvler © ANNA STOKLAND
chunky støvler i brun
Højskaftet ridestøvle i sort læder
lug-sole-tall-boots-in-black-shoes-lart-282988_700x
Mere om Tendens? Få Costumes nyhedsbrev