© Pilip Messmann

Her er den budgetvenlige trend, du ikke kan undgå på Instagram lige nu

Blandt andre Pernille Teisbæk og Sophia Roe er blevet spottet iført trenden – og du kan nemt selv finde en udgave, som ikke sætter budgettet under pres.

Clogs, sweatsuits, lavtaljede jeans og 'far'-sandaler. De seneste par år har budt på en lang række trends, som kun de færreste havde troet skulle komme til at dominere catwalken og gadebilledet – og nu kan endnu en ny (og overraskende) tendens føjes til rækken.

Gennem de seneste måneder er en helt bestemt kasket nemlig begyndt at dukke op flere og flere steder på de sociale medier. Og det er ikke en hvilken som helst kasket, der er tale om: Det er nemlig turist-kasketten med logo og/eller landenavn, der har gjort sit indtog i modeverdenen.

Du kender måske bedst kasketten fra diverse souvenirbutikker, men lige nu kan de også spottes på større influencere som Pernille Teisbæk og Sophia Roe på Instagram.

Det er dog langt fra første gang, at kasketten har opnået popularitet. Med teksten fortil minder den til forveksling om baseball-kasketter, som kan dateres helt tilbage til midten af 1800-tallet, hvor amerikanske baseball-hold tog dem i brug. Siden da har modehuset Balenciaga for alvor sat logo-kasketten tilbage på dagsordenen med en ikonisk baseball-inspireret kasket, der har været en del af modebilledet gennem flere sæsoner – og nu har trenden udviklet sig til også at omfatte den mere turistede model.

"Den ikoniske turistkasket, som du måske forbinder med kiksede merchandise-butikker og bæltetasker, er nu lukket ind i varmen, og influencers i hele landet har taget kasketten i brug. Tilføj kasketten til et afslappet look bestående af en t-shirt og et par jeans, eller kombiner den med et ellers sofistikeret scandi-look, når dit outfit skal styles lidt ned," siger Costumes moderedaktør Annika Zobel Agerled.

Tendensen er en af de mere budgetvenlige at hoppe med på, da turistkasketter ofte kan erhverves fra omkring 70 kroner og opefter. Vi har fundet vores favoritter herunder.