Dette efterår er der knald på farverne.
© Anna Stokland

Her er farverne, som vil dominere din garderobe denne sæson

Der er blevet skruet op for farverne i efterårs- og vinterkollektionerne. Vi guider dig her til de vigtigste farvetendenser, som vil dominere modebilledet i de kommende måneder.

Efteråret er kommet, vinteren er på vej, og efterår/vinter-kollektionerne er så småt landet på butikkernes hylder. De kortere dage, koldere temperaturer og mere indendørs hygge betyder, at vi godt kan finde de bløde striktrøjer, jeans, varme jakker og støvler frem igen. Men som bekendt er der hver sæson nye farver, der dominerer i modebilledet – og vi guider dig her til de vigtigste nuancer, som vil gøre sig gældende i efteråret og vinteren 2021.

Selvom de klassiske jordfarver hitter igen i år, så lader modehusene også mange af de helt mørke nuancer forblive væk: Denne sæson er der nemlig blevet skruet ekstra meget op for farverne.

Læs med her, hvor vi guider dig gennem sæsonens vigtigste farvetendenser.

Lilla

Den lilla nuance hitter igen denne sæson – og den sammensættes både med neutrale farver, men også de mere opsigtsvækkende af slagsen. Denne sæson kan lilla ses på alt fra overtøj til accessories, og farven kommer i et væld af forskellige nuancer. Gå eksempelvis efter en sart pastel-lilla som hos Marine Serre og Chanel, der begge viser et ensfarvet look i den smukke farve.

Græsgrøn

Den grønne farve har efterhånden længe været en del af modebilledet i flere forskellige varianter. Henover sommeren var det den neongrønne farve, der dominerede – men nu er det tid til at sige farvel til neongrøn og i stedet give plads til den græsgrønne nuance i klædeskabet. Selvom græsgrøn ikke skriger lige så højt som den neongrønne nuance, så er den et friskt pust i de mørke måneder. Denne sæson kan man finde den grønne farve på alle tænkelige items – ligefra en smuk, lang frakke hos Prada til en sej striktrøje hos Max Mara.

Pink

Pink i forskellige nuancer var overalt denne sommer, og vi tager den vilde nuance med os ind i efterårssæsonen. Den Barbie-pink nuance kan måske virke som et vildt valg i de mørke efterårs- og vintermåneder, men Raf Simons og Isabel Marant er beviset på, at pink er et oplagt valg til garderoben – enten i form af et fuldt sæt i nuancen eller med en overdel som et ekstra touch til et ellers afdæmpet look.

Rød

Postkasserød er også en af de farver, som fylder i modebilledet denne sæson. På de forskellige catwalks beviste flere modehuse, at rødt ikke blot er et elegant valg, men også kan give et cool touch – for eksempel med et sofistikeret læder-look hos Isabel Marant eller i form af en sanselig halvgennemsigtig kjole hos Victoria Beckham.

Blå

Fra klar azurblå til koboltblå – uanset hvilken blå nuance, der er din favorit, kan du helt sikkert finde den blandt modehusenes efterår/vinter-kollektioner. Især den klare elektriske blå farve var et hit – blandt andet hos Prada, som viste en smuk, knælang frakke i nuancen, og hos Stella McCartney, der kombinerede to forskellige nuancer af blå for et sofistikeret og festligt look.

Jordfarver

Jordfarver er næsten et must i en efterår/vinter-kollektion, og de varme, brunlige nuancer er også at finde på farveskalaen dette efterår – lige fra lys beige til mørk brun. Kombinér enten jordnuancerne med en af efterårets mere vilde farvetendenser, eller hop i et fuldt sæt i en jordfarve som hos Hermès og Boss.