7 Days Active
© 7 Days Active / Copenhagen Fashion Week

Her er trenden, der opgraderer dit tracksuit til hverdagsoutfit

Brooke Shields, Cindy Crawford og Gisele Bündchen fører an i 80’ernes leisurewear-trend med tracksuits, bodystockings og sportsstrømper. Der er mange gode grunde til at hoppe i de sporty items, der både er komfortable og trendy

Det er ikke kun 80’ernes brede skuldre, høje taljer og spidse snuder, der præger modebilledet for tiden. Også leisurewear, der blev særlig stort netop i 80’erne, hvor sport, træning og personlig pleje var med til at definere årtiet (tænk aerobics, tv-shop spots med hjemmegym, Jane Fonda, Brooke Shields, Cindy Crawford …), har igen momentum. Items som tracksuitet, bodystockingen, den sporty badedragt, windbreakeren, den hvide T-shirt, sportsstrømperne og – noget flere havde forsvoret aldrig kom retur – leggings har, godt hjulpet på vej af den seneste tids karantæne-tilværelse, vundet terræn i manges garderober. Vi er blevet dus med vores allermest komfortable jeg. Periodens materialer som lurex og tech-overflader er også tilbage, men der bliver til gengæld holdt lidt igen, når det gælder den tids iøjenfaldende farvepalet. Det er en mere tæmmet 80’er-version af sportsgearet, vi ser. Den lidt mere nedtonede, hvor det handler om basisfarverne sort, hvid, creme, camel og grå. Farver, der giver dit tracksuit eller din T-shirt og leggings et mere dressy udtryk og gør det mere seriøst, så det ikke kun egner sig til en løbetur eller film i sofaen, men rent faktisk nærmer sig det nye hverdagslook, der ikke er for afslappet at gå på gaden i.

Hvis du vil tilegne dig stilen, får du her assisterende moderedaktør, Marie Heymans, take på tendensen, men du kan også lade dig inspirere af mærker som 7 Days Active, Tom Wood og Ulla Johnsen, der alle beviser, at de bløde tracksuits er mere end blot komfortabel hjemmebeklædning.