© Zara

Så behagelig er sæsonens festkjole

Det er ikke kun hverdagstøjet, der har fået et komfortabelt udtryk dette år. Sæsonens festkjole har heller aldrig været mere komfortabel og er oplagt til de festlige anledninger derhjemme.

Mens vi sædvanligvis nok ville begynde at lede butikkerne igennem for pallietkjoler og toppe til sæsonens julefrokoster og nytårsfester på nuværende tidspunkt, er jagten hos mange indstillet eller i hvert fald begrænset grundet diverse aflysninger af vinterens fester. Men bare fordi vi ikke har kalenderen fyldt med julefrokoster, er det ikke ensbetydende med, at vi ikke skal klæde os fint på til vinterens højtider.

Det kan vist ikke være gået nogens næse forbi, at 2020's trends har været domineret af en bølge af komfortable items og materialer, hvor særligt striksættet og sweatsuitet virkelig har opnået en it-status.

Og den komfortable æra er nok ikke lige foreløbig forbi. De vamsede og bløde materialer har nu fundet vej til et nyt item, som sjældent har været forbundet med et afslappet og komfortabelt udtryk: Turen er nemlig kommet til festkjolen, der denne sæson har fået et behageligt twist.

Festkjolen anno 2020 har lagt de lette og fine satin- og silkematerialer bag sig og kommer i bedste 2020-ånd i forskellige strikudgaver, der bevarer det festlige udtryk i form af dybe udskæringer, slip-modeller, dekorative stropper og glitrende strikmaterialer. Det ser vi blandt andet på slip-kjolen i strik fra Ganni, der har nyfortolket festkjolen og tilpasset den til samtidens komfortable tendenser – og ikke mindst gør den veloplagt til årets festlige anledninger derhjemme, hvor vi gerne må være festlige og samtidig komfortable.

Synes du, at strikkjolen kan blive en anelse for behagelig at se på, kan du med fordel tilføje volumniøse og chunky smykker som hos Jacquemus og Bottega Veneta. Og så er et par fine hæle også altid perfekte til at opgradere dit look.