Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Beth Harmons stil i Dronningegambit © Netflix

Sådan får du Beth Harmons stil i Dronningegambit

Er du også vild med skakgeniet med den misundelsesværdige stil? Vi guider til, hvordan du selv kan give din garderobe et 60'er-twist.

Man behøver ikke at være et skakgeni for at elske Netflix' nye serie Dronningegambit, som lige nu er en af streamingtjenestens mest sete blandt de danske seere.

Hvad der er mindst lige så opsigtsvækkende som det fiktive plot om vidunderbarnet Beth Harmon, der i 1960'erne vender op og ned på den internationale skakverden, er Beths karakteristiske stil, der trækker på referencer fra stilikoner som Twiggy og Edie Sedgwick. Vi guider dig her til, hvordan du denne sæson selv kan lade dig inspirere af Beths misundelsesværdige garderobe, som siden premieren i oktober har skabt overskrifter i flere internationale medier.

Beth Harmon i Dronningegambit på Netflix © Netflix
1 / 6

Beths garderobe har en meget karakteristisk farvepalette med sort og hvid som primære farver. Om vinteren ser vi hende i dette monokrome, snehvide look med en smuk uldfrakke og matchende beret og handsker.

Beth Harmon i Dronningegambit på Netflix © Netflix
2 / 6

Meget passende er tern et gennemgående print i Beths garderobe – her i form af en fin A-formet pinafore-kjole, hun køber efter at have vundet sin første skakturnering. Få det fulde retro-look med en kjole i knælængde, og gør som Beth og par den med en hvid skjorte indenunder.

Beth Harmon i Dronningegambit på Netflix © Netflix
3 / 6

Smukke kjoler er der nok af i Dronningegambit, og Beth viser gang på gang, at klassiske farvekombinationer som sort og hvid fortsat holder.

Sådan får du Beth Harmons stil i Dronningegambit © Netflix
4 / 6

"Peter Pan"-kraven var en stor modetendens i 60'erne, og med dette års fokus på volumniøse kraver kan du let gøre Beth kunsten efter.

Beth Harmon i Dronningegambit på Netflix © Netflix
5 / 6

For et mere afslappet look parrer Beth ofte sin outfits med en varm cardigan i feminine pastelnuancer, der fungerer over både kjoler og fine bluser.

Beth Harmons stil i Dronningegambit på Netflix © Netflix
6 / 6

I Beths barn- og ungdom er et gennemgående item i hendes garderobe de chunky oxfordsko, som slår direkte ned i sæsonens helt store sko-tendens med nærmest tracklignende såler.

Zara hvid frakke
Prada ternet kjole
Zara lårkort nederdel
Sort krave
Beige beret fra Mango
Ganni vest
Turtleneck fra Monki
Chunky læder oxfords
Mere om Tendens? Få Costumes nyhedsbrev